[]

sifon

benim evdeki sifon, su aldıktan sonra yavaş yavaş boşalmaya başlıyor. evdeki herhangi bir musluğu kapatıp açmadan da dolmuyor. son ayın su faturası da 28 lira geldi. tek kişiyim, üstelik bir hafta da evde yoktum. yüksek fatura için sifonun iç takımından şüpheleniyorum. değiştirsem düzelir mi? bir de kendi başıma değiştirebilir miyim iç takımı?




 
içinin pompasının değişmesi gerekiyor sanırım. bu size 50 liraya patlar. kendiniz değiştirmeye kalkmayın hiçte göründüğü gibi değil kendimden biliyorum.


  • patlak fermuar  (15.07.11 11:55:10) 
şamandırası bozuktur.


  • benlik bu kadar  (15.07.11 11:55:17) 
değiştirirsen büyük olasılıkla yok olacaktır ama tek başına daha önce yapmamış birisi için çok zor gözüküyor ama hani dersen ki ben severim böyle şeylerle uğraşmayı deneme yanılma ve önceki aksamı incelemeyle biraz süre alsa da yaparsın gibime geliyor ama bi tesisatçıyla görüşürsen 5-10 liraya 10 dk.da yapar ( iç aksam hariç).


  • cagkan  (15.07.11 11:58:01) 
rezervuar iç takımı alabilirsiniz nalburdan.. nalbura sorarsın anlatır nasıl yapacağını.. basit


  • koskoca devletin adi osmanli len  (15.07.11 13:12:14) 
yeni sifon takmak dünyanın en kolay işi ki çok beceriksizimdir, ben bile değiştirdim. kolay monte açısından bozulanın markasından alın tahmini 25 - 35 TL civarı bir para,(visam lord idi bizimkisi, en basit sifon yani, haznesi küçük olan su tasarrufluları da çıkmış) sonra da yapboz gibi yapıp takacaksınız aynı yere. ek olarak musluğa bağlanan borunun vidasını sıkmak için anahtar gerekecektir.


  • 9kuyruklukedi  (15.07.11 14:06:58 ~ 14:08:23) 
iç contası bozuktur o yüzden akıtıyordur. muhtemelen kokuyu önlemek ve hijyen açısından mavi zıkkımlardan koydunuz keza onlarda kalıntı yaptı şu an tuvalet akıtıyor. diğer muslukları kapatmadan dolmaması ise tamamen su basıncıyla alakalıdır diye düşünüyorum. su saatinin çıkışına basınç şalteri işe yarar. ama bütün bunları yapmaya bi tesisatçı çağırsan iyi edersin :)


  • zmarit  (15.07.11 15:10:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.