[]

Hosting Sorusu

Merhabalar. 3 konuda yardıma ihtiyacım var...

1. Hosting işlerinden hiç anlamıyorum, çalışma mantığını bilmiyorum. Örneğin 1 gb'lık bir alan satın alıp aynı alanda 2 farklı siteyi barındırabilir miyim? Yani aynı alana 2 farklı site yönlendirebiliyor muyuz? (içerikleri de tamemen farklı. Biri kişisel sitem, diğeri küçük çaplı şirketimin sitesi.

2. Örneğin ben www.abc.com adresini satın aldım. info@abc.com diye bir mail adresi almak için ne gerekiyor? Bu alan adının bir alana yönlendirilmiş olması şart mı? Yoksa sadece domaini alarak mail adresi alabilmem mümkün mü?

3. Bir ara burada hosting hizmeti veren birileri vardı diye hatırlıyorum. Bir şirketten değil de kişiden almak güvenli midir? Ya da uygun fiyata bana 2 web sitem için alan sağlayabilecek birileri var mıdır burada? ikisi için toplam 1 gb alan yeter de artar bile. Sadece aylık trafik limitinin biraz yüksek olması tercih sebebim olur...

Konuya pek hakim değilim, cevap verirken anne-babaya anlatır gibi cevap verebilirseniz çok sevinirim :)

 
1: hosting özelliklerine göre olur barındırma, ama çoğu 2 siteyi barındırmana izin vermiyecektir 2 ayrı domain alacaksın.

2: mail adresi için domain alman gerekiyor ve hosting de alman gerekiyor maillerin için.

3: şirketten alman her zaman daha iyidir, sorun olduğu zaman direkt şirketle iletişime geçebilirsin.
  • altini ser incisi ker  (14.07.11 23:38:37) 
1. hosting firması barındırabileceğin alan adını genelde özelliklerinde belirtir, belirtmiyorsa muhtemelen 1 dir.

2. hosting aldığın sitede mail adresi sınırı olabilir, yine bunu da belirtir ve o kadar mail hesabı açabilirsin. yani önce alan adını yönlendirmelisin, sonra mail hesabı açarsın.

3. şirket tabi ki daha iyidir. ayrıca fiyatlar da rekabetten dolayı çok uygun.
  • Keewy  (14.07.11 23:45:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.