[]

köpek cinsleri ve alakalı konular

beagle ya da russel terrier sahiplenmek istiyorum. bir süredir ilanları okuyorum da, bu cinsler için sık sık eğitimi zor denmiş. sorum şu ki, hangi köpek cinsinin eğitimi kolaydır peki, madem bunlar zor? yani:

1- eğitilmesi kolay ve kendisi sessiz sakin olan köpek türlerini maddeler halinde yazınız.
2- bir yaşından daha genç ya da yavru, sahiplendirmek istediğiniz köpeklere talip olabilirim, duyurulur.

 
1- www.evcilkopekler.com girip anasayfada Köpekler Seçiminize Göre Sıralı yazan yerden kolay eğitilenleri tıklarsanız bir fikir verebilir.


  • dibini gor  (14.07.11 01:58:04) 
bilgim dahilinde olanlar

1- golden retriever, labrador, jack russel terrier, bi tane daha vardı ama cinsini unuttum. en kolay değitilen oydu hatta, siyah beyaz renkleri vardı hafiften çoban köpeği tarızndaydı.
  • liriamer  (14.07.11 02:25:01) 
büyük köpekler mesela danua hep daha sakin ve daha uyumludur ufaklara göre. beagle ve jack russell çok hareketli, çok enerjili hayvanlar. çok çok hareket ettirmek gerekir. ayrıca jack russellar inanılmaz akıllı oluyo. eğitimi kolay köpekler mesela border collie liriamerin unuttuğu.


  • kediebesi  (14.07.11 02:48:57 ~ 03:46:03) 
beagle ve JRT cok hareketli kopeklerdir (cok havlarlar ayni zamanda). sessiz sakin kopek ariyorsaniz unutun derim. kendinize uygun cinsi suradan bulabilirsiniz:

animal.discovery.com

en kolay egitilen kopek (dolayisiyla en akilli) kanis bu arada
  • tom riddle  (14.07.11 03:30:24 ~ 03:33:05) 
@liriamer
collie...

  • numbernine  (14.07.11 03:53:25) 
greyhoundlar ev içinde oldukça sessizdir, temel eğitime cevap verir.
black russian terrierler kızıl ordunun savaş için özel ürettiği köpekler (saldırgan olduğu fikrine kapılıyor insan ama değiller) çok iyi eğitilebilirler. fakat çok büyükler ve maddi durumun iyi olması gerekiyor.
schnauzerlar oldukça zekidirler, 3 boyu da eğitime çok iyi cevap verir.

herkesin aşina olmadığı ve türkiyede çok az bulunan cinsler, benim en sevdiğim cinsler olduğu için yazıyorum. ama golden r., labrador, danua, doberman, alman çoban köpeği(halk dilinde alman kurdu), çoğu terrier cinsi, poodle (kaniş/fino), collie ...vs en kolay eğitilen köpeklerdir. fakat kolay eğitilmesi bakımının kolay olduğu anlamına gelmiyor. mesela bir labradora bakmak için bol enerji ve sabır gerekir, büyük köpekler daha fazla yer haliyle, maddi açıdan daha fazla zorlarlar bütçeyi.
  • goldentitan  (14.07.11 11:22:18) 
Bir jack russell terrier sahibi olarak bir kaç noktaya değineyim, okumaktan üşenecekseniz sadece son maddeyi okumanız da yeterlidir:

1-öncelikle uzun vadeli düşünün. Bugün vaktiniz bol olabilir ancak yarın zaman ayıramaz hale geldiğinizde dostunuzun haline en çok siz üzüleceksiniz. jack russell terrier'ler ev hayvanı değillerdir daha doğrusu evde hapsolmak onlar için işkencedir. Sürekli koşmak zıplamak atlamak isterler dolayısıyla her ne kadar evde sürekli oynasanız da oynamayı bıraktığınız anda üzgün moda geçeceklerdir. Yorulmazlar(abartı değil gerçek anlamda ). normal bir cins günde en az bir, bir buçuk saat egzersize ihtiyaç duyar. Bu süre küçük cinslerde, özellikle JRT'lerde daha fazladır çünkü hiperaktiflerdir ancak yine de yeterli değildir.

2- eğitimi zor köpek yoktur, eğitmeyi bilmeyen insan vadır. bir köpeğe 10 yaşında bile eğitim verilebilir. Elbette ki ağaç yaşken eğilir yani eğitim küçükken daha kolaydır.

3- çok havlayan, evdeki eşyalara zarar veren, çiğneyen köpeğin problemi enerjisini atamamasıdır. Düzgün egzersiz yapan hayvanda böyle davranış bozuklukları görülmez.

4- uzun vadeli düşünün, 4-5 sene sonra evde onunla ilgilenebilecek kimse olamayabileceğini hesaplayın hatta daha kötüsü evde yalnız bırakmak zorunda kalabileceğinizi de hesaba katın. Bunlar bir köpek için gerçekleşebilecek en kötü senaryolardır.

5- bahçeli bir eviniz olsa bile onu sadece bahçeye çıkarmak günlük egzersiz ihtiyacını gidermez. Bahçe onun için sadece evin biraz daha genişidir. Günlük yürüyüşler her köpek için şarttır ve belirttiğim üzere JRT’ler için bu yürüyüş günde en az iki saattir.

6- bu madde her köpek sahibini/sahiplenmeyi düşüneni ilgilendiriyor. Bir national geographic programı olan “the dog whisperer/köpeklere fısıldayan adam” ı kesinlikle izleyin. İnternetten indirin indiremiyorsanız ben göndereyim. NŞA 15 sene birlikte yaşayacağınız sizin bir parçanız olacak olan canlının ve sizin bu süreyi en mutlu şekilde geçirmeniz için olmazsa olmaz bir belgeseldir.
  • mandayuvasi  (14.07.11 11:27:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.