[]

magnum'un pahalı olduğu yıllar

magnum şimdi ucuz mu ki ekşide böyle bir başlık ve sayfalarca entry var?




 
bir zamanların dondurmatik statü sembolüydü magnum. çocukken bir şey için iddiaya girecekseniz magnum'una girerdiniz mesela. iddiali bir iddia olurdu.

orta altı halli: buz parmak
orta halli: max
iyi halli: cornetto
yüksek halli: magnum

şimdi o nesil büyüdü, magnum küçüldü.
  • falandankorkmamfilandankorktugumkadar  (13.07.11 18:28:37) 
ilk magnum aldığımd 1.75 tl idi. ithal mallarda enflasyon oyanması çok olmadığı için(dolar/eur da öle inanılmaz değişmiyor) fiyat değişmesi çok olmuyor. pringles (böle mi yazılıo acaba google etmeye üşendim) ve snicker ta da aynı şey söz konusu. ben kendimi bildim bileli 1 tl snicers mesela?!


  • köfte  (13.07.11 18:29:37) 
açık dondurmalarla kıyasladığında baya ucuz kaldı.bir top 1-1.5 liraya satılırken eskiden 4 top bir magnum fiyatı tutmuyordu.


  • uykulu_fb  (13.07.11 18:30:55) 
yoo halen pahalı. algida dan yarım litre dondurma alınabilir aynı fiyata. ha açık dondurma seven biri olarak ikisi de tercihim değil orası ayrı.


  • girl in a coma  (13.07.11 18:44:09) 
diğer arkadaşlara katılmakla beraber benim de aklıma şöyle bişey geldi: gıda teknolojisinin gelişmesiyle beraber fiyatlar da biraz düştü sanki. glikoz şurubu gibi yapay tatlandırıcılar vb. şeylerle maliyet düştü çünkü. adamlar 20 kuruşa meyve suyu satabiliyor mesela. aynı şeyi sucuk benzeri et ürünleri için de düşünebilirsiniz. %100 dana sucuk hala pahalı ama sonuçta çok daha ucuza da sucuklar var.


  • gman  (13.07.11 19:20:45) 
o dönemler çoğunun harçlığı, bugünün 250 binlirasına tekabül ettiği için öyle bir algı oluşmuş labilir. bizler meybuz piçiydik. 250 bin liraya 5 tane meybuz yiyoduk. aynı paraya calippo geliyordu. ki magnum calippodan 3 kat pahalıyı. matamatiğimiz iyi değildi ama adile naşit'in "öküz alırız o paraya" sözünü hayat feslefesi olarak benimsediğimiz için magnuma pek yanaşmıyorduk.


  • derbeder58  (13.07.11 20:36:14 ~ 22:18:14) 
evet ya magnum almak oaehhh bişiydi calippo ile max arasında gider gelirdik. heralde para kazanmaya başladık, böyle oldu.


  • mahnita  (14.07.11 11:23:26) 
hey gidi zamanında bademli magnum fiyatına kartal'da dönüm dönüm arsa alınıyordu. dutluktu her yer.


  • patlak fermuar  (14.07.11 18:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.