[]

schengen vizesi - çoklu giriş hakkında

selamlar,

yakın zamanda yol gözüktü, finlandiyaya gidiyorum da. fakat aktarmaları kendi elimle farklı havayollarından yapınca oslo'da 1 gün kadar kalmam gerekecek. vizem tek girişli, oslo'da havalimanından çıkıp tekrar girebilirim değil mi, bütün gün dış hatlarda durmam gerekmeyecek ? tek giriş sadece schengen zone'dan giriş çıkışı kapsasa gerek, yanlış mı biliyorum ?

teşekkürler.

 
Doğru biliyorsunuz, Schengen ülkekerinden her hangi birine bir kere giriş yapma hakkınız var, sonra istediğiniz şekilde diğer schengen ülkelerini girebilirsiniz..


  • assassin 10  (13.07.11 15:53:46) 
norveç schengen ülkesi değildir, ama schengen vizeniz varsa giriş yapabilirsiniz. Ben finlandiyadan norveçe gittiğimde benim schengen vizemi kontrol ettiler. Diğer AB ülke vatandaşları gayet rahat girdi.

Yani schengen vizenizle orada da giriş yapmış sayılırsınız
  • bonjurkes  (13.07.11 16:01:58) 
emin değilim tek giriş ise ülkeye tek giriş hakkınız var demektir, yani schengen ülkelerini gezmenize olanak yok diye biliyorum. isviçre'ye giderken tek giriş vermişlerdi bu yüzden italya'ya geçememiştik.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.07.11 16:04:02 ~ 16:04:40) 
@hayleyci genc

schengen ülkeleri içinde gezerken pasaport kontrolü olmuyor ki?
  • bonjurkes  (13.07.11 16:05:12) 
multiple giriş dedikleri şey ne zaman? evet genel olarak olmuyor ama yakalanırsanız sorun olabilir bence:)


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.07.11 16:12:58) 
multiple giriş schengen zone'dan çıkıp girmeye yarıyor diye biliyorum fakat ?


  • lanc  (13.07.11 16:23:01) 
cahilliğime verin :D 2-3 kişi böyle dediğine göre herhalde ben yanıldım.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (13.07.11 16:29:25) 
feci yamuluyor olabilirim ama,

tek giriş vizelerinde, schengen ülkesine girersiniz, ve schengen ülkelerinde gezersiniz, ama çıkış yaptığınız an bir daha giremezsiniz, yeni vize almanız gerekir.

çoklu girişlerde, vizenin geçerli olduğu süre boyunca birden fazla kez schengen ülkelerine giriş çıkış yapabilirsiniz.

Atıyorum fransa'dan giriş yaparsanız, pasaporta fransa damgası vurulur ve çıkışta istediğiniz yerden çıkabilirsiniz, ve çıktığınız yerin damgası vurulur.

Ama norveçte durum şu, geçerli bir schengen vizeniz varsa onu norveçte de kullanabilirsiniz. Benim vizem kontrol edildi ama damga vurulmadı. Ya da norveç için vizeye başvurmanız lazım.

Finlandiya konsolosluğu en şirin konsolosluklardan biridir, telefonla görüşme günü ve saatinde arayın sorunuzu sorun, onlar size en doğru bilgiyi verir.
  • bonjurkes  (13.07.11 16:43:59) 
@bonjurkes ;

kesinlikle doğru biliyorsun , kısaca açıklayım bende.

single : schengen ülkelerine yalnızca bir defa girebiliyorsunuz , schengen bölgesinden çıkana kadar , tüm ülkelerde kesinlikle sorgu sual olmadan dolaşıyorsunuz. bu sorgu sual olmaz anlamına gelmemeli , ama böyle bir durumda , pasaportunuza bakıp , gülerler sadece , hiç bir sıkıntı olmaz.

multiple : vize geçerlilik tarihinizde , schengen alanına defalarca giriş - çıkış yapabileceğiniz anlamına gelir. tr ye gelirsiniz , almanya ya gidersiniz , sonra yeniden tr ye gelirsiniz , italya dan tekrar girersiniz. burada tek dikkat edilecek nokta , yalnızca "ilk" girişin , vizenin alındığı ülkeden yapılıyor olmasına özen göstermektir. zaman zaman sorun olabiliyir bu , onun haricinde tüm söylediklerim doğrudur.
  • expansion pack  (13.07.11 21:59:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.