[]

Network Analyzer geçici süre için nasıl bulurum?

Bilmem kaç bin dolarlık bu aletten geçici bir süre için edinmem gerekiyor. Kiralama yöntemi uygun olabilir. Ankara'da var mıdır böyle bulabileceğim bir yer? Hayrına hibe edecek olanlara hayır demem :)
Neden, ne yapacaksını karıştırmayalım, lazım işte ;)



 
RF network analyzer aradığını düşünüyorum:

kiralama için bulabileceğini sanmıyorum. üniversitelerin araştırma labraturlarında olabilir.

eğer sadece scalar ölçüm yapacaksan trackingli bi spectrum analyzer da işini görecektir.

kiralasan bile kolay aletler değiller cihazı tanıman ve kalibrasyonu çok iyi yapman lazım. kullandığın kalibrasyon setinin mutlaka temiz ve sağlam olması önemli. kabloların konnektörlerin falan hepsi sıkı ve temiz olmalı. yoksa sonuçlar çok şaşıyor.

bir de kac ghz birşeye ihtiyacın var vector mü olacak scalar mı ? gürültü tabanı ne olması lazım. giriş çıkış empedanların neler vs. vs.

bi devre yada komponent test etmek istiyosan bana gönderebilirsin test edip çıktıları yollarım.

bir de bi kaç bin dolara bulabilceğin aletler değiller 2ci el 10 yaşındaki bi tanesi bile yaklaşık 8000$ ediyor.
  • orpheus  (13.07.11 03:06:31 ~ 03:09:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.