[]

Araba aküsü dolumu

geçen akü bittiğinden araba çalışmadı, tanıdık bir tamirci kendi arabasından çalıştırdı, stop etmeden 1 saat dolaş dedi. neyse dere tepe düz gittim, ama sonra yine çalışmadı.

başka bir arabaya bağlasam beklesem, aşağı yukarı ne kadar sürede dolar ki bu?


 
arabaya bağlayarak akü şarj olmaz. arabaya bağlamak sadece diğer arabanın aküsünden bir seferliğine bir fincan akım ödünç alarak kendi arabanızı çalıştırmak için yapılır. takviye denir buna. eğer sadece şarjı bitmşse oto elektrikçiler uygun voltajlı elektriğe bağlayarak şarj eder onu. yok öyle de olmuyorsa o akü murtaza olmuştur artık. şarj olmaz hale gelmiştir. hani cep telefonu bataryaları da bir müddet sonra işe yaramaz oluyor ya, aynı akü de öyle olmuştur, yenisini almak icap eder.

şahsi kanaatim 1 saat boyunca dolaşarak araba tarafından şarj edilememişse komple bitmiştir o akü.
  • kibritsuyu  (12.07.11 17:18:29 ~ 17:18:45) 
dolmaz. akünüzü ya akü doldurma cihazı olan birine vererek doldurtabilirsiniz ki ölmediyse, ölmüşte olabilir en doğrusu yenilemek.


  • ykyt  (12.07.11 17:19:17) 
akünün üzerinde göz gibi bir yer var , orada ışık gibi birşey olması lazım , orası beyazsa akü bitik gibi olabilir. Ya da akünün kapağını aç , plakalardaki su durumunu bir kontrol et, eğer su seviyesi plakaların üstünde değil altına indiyse, benzicilerde akü suyu satılır, onunla plakaların üzerini az geçecek kadar doldur, aman üstüne falan dökme o suyu yanarsın. kapağı açtığında plakalar eğilip bükülüp birbirine yaklaştıysa o aküyü hemen değiştir. Eğer araban ne marka bilmiyorum ama, elektronik beyinli bir araç ise, özellikle 2005 model sonrası honda,ford,citroen,peugeot vb. ne takviye yap ne de aküyü tamamla. Bu çok önemli !! elektronik beyinli arabaya yapılacak takviye en az 2000 liralık zarara yol açar.


  • pipbull  (12.07.11 18:01:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.