[]

Peynir 2-3 saatte küflenir mi? (acil)

Arkadaşlar merhaba. Şu an dayımın evinde, misafirlikteyim. Sağolsun sabah 8:30 gibi kahvaltı kurup gitti, bense şu saate kadar kurduğu kahvaltıya dokunmadım. Az önce gittiğimde ise masanın üzerindeki şu lable gibi sürülebilir beyaz peynirin küflenmiş olduğunu gördüm. Az buz da küflenmemiş, sağlam sarmış küf.

8:30'dan bu saate kadar açıkta duran peynir bu kadar çabuk küflenir mi yoksa birkaç günün eseri mi o?

Benim yüzümden küflendiyse kendimi suçlu hissedeceğim de.

Beyler :(

 
küflenmez o kadar çabuk. rahat olun.


  • lemmiwinks  (12.07.11 11:57:48 ~ 11:57:58) 
yok yahu 2-3 saatte ne küflenmesi abi, biz bazen sofrayı ortada bırakıp işe güce gidiyoruz akşam geliyoruz sapasağlam. hiç bi halt olmuyor. sanırım daha önceden de olmuştur o öyle geliyo bana


  • altini ser incisi ker  (12.07.11 11:57:54) 
küf oluşumu o kadar kısa sürede(en azından belirttiğiniz ölçüde)gerçekleşmez. bence ilk kurduğunda o küf zaten vardı ama siz yeni farkettiniz. kutunun üzerindeki son kullanma tarihine bakın, eğer tarih geçmemişse aynen değiştirme olanağınız var. eğer tarih yazmıyorsa da en azından dayınıza telefon açıp o peyniri ne zaman aldığını ve ne zamandır içerisine bıçak bandırmadığını sorabilirsiniz.


  • trawmatolog  (12.07.11 12:00:38) 
duyuruya yazıp oyalanacağına öncelikle küflü bölümü ayır çöpe at, sonra kalan peyniri kokla, tadına bak. iyi durumdaysa buzdolabına koy. yoksa onu da at. vicdan azabı çekiyorsan. dayı yedim bitirdim peyniri de.

belki beklemiş bir peynirdi. biraz da sıcakta bekleyince küfleri arttı.
  • mea maxima culpa  (12.07.11 12:01:49) 
peynirin küçük bir kısmı bile küflenmişse diğer kısımlarını da at. birkaç saatte hayatta küflenmez. haftalardır yenmiyor olmalı.


  • african rain  (12.07.11 12:27:09) 
üzerinden biraz zaman geçmiş, git ve hemen aynı labneden bul yerine koy! dayın labne katili ve seni öldüreceeeeeek


  • koskoca devletin adi osmanli len  (12.07.11 12:37:00) 
en az 3 günü var.


  • nezareten taharet  (12.07.11 12:48:54) 
öncelikle dayının gözlerini bir kontrol ettir zira o küf orda en az 1 gündür olsa gerek. sonrada o peyniri toptan çöpe at.


  • kalinixta agapi mou  (12.07.11 19:01:58) 
@kalinixta agapi mou muhtemelen kontrol etmeden paketli bir şekilde koydu, üzerinde de jelatin vardı zaten. Dayının bir suçu yok yani, olsa olsa ihmal.


  • ataturkiye  (12.07.11 19:49:52) 
hıı anladım bu durumdan jelatinin bi yerinden hava almış peynir. yapçak bişi yok. çöpe gitçek :/ benim de hep teneke salçalarda başıma gelio bu durum. küf olayı pis iş.


  • kalinixta agapi mou  (12.07.11 20:51:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.