[]

Gece Sabaha Kadar Sindirim oluyor mu?

Merhaba,
Duyuruda bir başlıkta şöyle bir şey okudum:
DAKİKA DAKİKA İNSAN VÜCUDU...
21.00
Sindirim organlarının günlük görevi sona eriyor. Gelen herşey midede sabaha kadar hazmedilmeden kalıyor ve bu çok tehlikeli. Kalan yemekler bağırsak sahasındaki mukozaya hücum ediyor.


yani gece sabaha kadar sindirimin durduğu doğru mudur?
Bu konuda bilgisi olan var mı? Hafif kabız olmuşum da acaba akşam geç yediğim için mi oluyor :s

 
kesin emin olmamakla beraber,bazı insanlarda sabah sıçma ritüeli vardır o neden var o zaman.


  • borzoi  (12.07.11 11:47:31) 
Birşeyler buldum konuya ilişkin, bir göz atın isterseniz. eğer kesmezse devamında verdiğim linkten devamını okuyabilirsiniz...

-----------alıntı---------
Siz uyurken vücudunuz, midenize indirdiğiniz uyumsuz yiyecekleri sindirmek için fazla mesai yapıyor.Birçok kimse başka hiçbir şeye harcamadığı kadar sinir enerjisini sindirim için harcamaktadır. Uygun olmayan yiyecek yendiğinde bunun sindirimi 8-14 saat sürebilir. Halbuki uygun bir yiyecek 3-4 saatte sindirilir. Böylece sindirim için enerji boşa gitmemiş olur. Uygun yemekten sonra 3-4 saat beklemeden başka bir yiyecek yemeyiniz. Aynı zamanda yemekte içilen sıvılar, sindiricileri sulandırarak sindirim sürecini yavaşlatır. Patates ile eti, süt ile tahılı, peynirle ekmeği, balık ile pirinci birlikte mi yiyorsunuz? Bu bileşimler sizin iç sisteminizi tahrip edecek ve enerjinizi yok edecektir. Çünkü farklı yiyecekler farklı şekilde sindirilir. Nişastalı yiyecekler (pirinç-ekmek-patates): Başlangıçta ağızda oluşan pityalin enzimiyle sindirilir ki bu enzim alkalin ihtiva eder. Proteinli yiyecekler (et-süt ürünleri-çerezler) hidroklorik asit ve pepsinle sindirilirler ki bunlar asit içerirler. İki zıt karakterli madde (alkali ve asit) ortamda aynı zamanda çalışmazlar. Bunlar birbirlerinin etkilerini yok ederler.

---------alıntı--------------

www.kadinlaricin.net
  • trawmatolog  (12.07.11 12:06:12) 
trawmatolog,

İştahım kaçtı. Zaten kilo almışım. Hof.
  • lol  (12.07.11 12:26:53) 
@trawmatolog un yazdıklarına lütfen biri itiraz etsin :S


  • technicalte  (12.07.11 14:22:12) 
yuh iyimiş lan doğru harbi


  • borzoi  (12.07.11 15:02:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.