[]

Hatalı Yazarkasa Fişi :(

Selamlar,

Az önce yanlışlıkla 24.000 TL tutarında fiş kestim. 247.50 keseyim derken nokta koymadan 24.750 yazmışım. Ekranda hata varmış bana 750 gösterdi. 750 iptal edince 24000 kaldı ve fiş kesildi.

Bir yol gösterin ne bok yiyeyim ben şimdi?

 
iki yol var demiştin hangisini seçeyim (tribute to mavi sakal)

1. kestiğiniz hatalı fişi kaybetmeyin (sakın ha bu çok önemli), hatta günün z raporuna zımbalayıp muhasebeciyi bilgilendirin, kayıtları yapıp beyan verirken z raporundan onu düşerek yapsın. fişi de kaybetmesin. bu kimse fark etmediği, başka bir nedenle inceleme yapılmadığı sürece kaytarık bir yoldur. ben de bunu tercih ederim mükelleflerimde.

2. doğru olan, yasal olan, vergi dairesine bir dilekçe yazarsınız sehven fazla kesildi diye, fişi de ekler verirsiniz. ama %90 ihtimalle vergi dairesi o ayın evraklarını (fiş, fatura, gelir, gider, kasanın jurnali falan) size inanmaz bir güzel peşin peşin inceler. bunu da denedim, hep incelemeye aldılar, tırstım. artık film yapıp birinci yöntemi uyguluyorum, başka bir nedenle inceleme yapılmazsa fark edilmesi imkansızdır.
  • kibritsuyu  (11.07.11 23:41:38 ~ 23:42:36) 
Müdürü aradım hemen sabaha tutanak tutarız dedi ama ses tonu değişti 24.000 rakamını duyunca. Bana giren olur mu bundan?


  • hayattan sikilan adam  (11.07.11 23:45:37) 
her zaman 24000'lik iş yapmıyorsanız, kibritsuyu'nun yöntemleri tutsa gerek.


  • beyazfil  (11.07.11 23:58:20) 
zaten 700 liranın üstüne fiş kesilmez. o hacimde iş yapsanız bile fiş değil fatura kesmek zorundasınız. bir yanlışlık olduğu çok açık. en kötü ihtimal, dediğim gibi incelemeye alırlar, fiş ile üçüncü bir kişiye avantaj sağlanmış değilse problem olmaz. ama aynı inceleme sırasında başka vukuat bulurlarsa işte o yüzden sakata gelinebilir.


  • kibritsuyu  (12.07.11 00:04:25) 
Bugün muhasebeyle halletmişler. Giren çıkan yok şimdilik..Yardımcı olan herkese teşekkürler.


  • hayattan sikilan adam  (13.07.11 00:12:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.