[]

Hangi Yüzük Hangi Parmağa?

Bu konuda çok cahilim. Lütfen birisi şunların anlamlarını yazabilir mi? Söz mü, nişan mı, evlilik mi, hiçbirşey mi. Nedir?

Sağ El Alyans?
Sağ El Tek Taş?
Sol El Alyans?
Sol El Tek Taş?

 
sağ el alyans söz olmalı ya da nişan
sol el alyans evlilik. tek taşları bilemiyorum.

  • bad boy for life  (11.07.11 23:17:41) 
boşanınca da sol ayak baş parmağına takıyorsun.


  • nuisance  (11.07.11 23:25:18) 
evlilik teklifi aldım ve kabul ettim nasıl farklılık gösteriyor acaba? teklif ederken sağ ele kız 3sn sonra kabul edince diğer ele mi geçiriliyor? yoksa cepten ikinci bir yüzük mü?


  • bananebundan  (11.07.11 23:35:08 ~ 23:35:35) 
sağ ele takılanlar sözdür veya nişandır, sol ele takılan evli olduğunu gösterir. alyans veya tek taş bence takanın keyfine kalmış. birinden birini seçersin veya ikisini birden takarsın, ya da alyans ve üç taşlı/beş taşlı yüzüklerden takarsın.


  • saatgeceninonikisi  (11.07.11 23:42:38) 
oğlan teklif ederken sağ ele takıyor. kız da evet diyince sola geçiriyor diye anladım ben.


  • kediebesi  (11.07.11 23:59:54) 
bizim kültürümüzde sağ taraf nişana, sol taraf nikaha aittir. benim bildiğim olay bu. evlendiğiniz gün geçebilir o yüzük diğer ele. ama tabi insanlar başka başka şekillerde takılıyor da olabilir.


  • saatgeceninonikisi  (12.07.11 00:24:10) 
diğer ülkelerde farklı evet.


  • 386 dx  (12.07.11 10:40:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.