[]

Stalin neden bu adamlarla birlikte?[capsli]

tahran konferansından bir fotoğrafta roosevelt ve churchill stalinle aynı karede. dünyada emperyalizmin babası olarak bilinen bu iki adamla stalinin ne işi var? bu adamlar menfaatleri ve istedikleri bi kapitülasyon yada menfaatleri lmadan günahını vermezler. ve sosyalizm veya savaş adına bunların ne gibi bi getirisi olabilirki. başka adammı kalmadı bunlardan daha zekisi bilgilisi yokmu. yoksa stalin?

edit: özet soru başkası değilde neden bu adamlarla


 
İkinici dünya savaşı Hitlere karşı ortak askeri strateji belirlemek ve savaş sonrasında Almanya'nın işgalini planlamak amacıyla yapılmış bir konferans. Stalin'i bu adamlara karşı övmen de garip geldi bana. Nitekim ki savaş başında Hitler'le saldırmazlık paktı imzalamış birisi.


  • muratk18  (11.07.11 20:33:30 ~ 20:36:10) 
devlet yönetiyosun süper market değil,devlet adamı herkesle her ortamda görüşür genel ilke.


  • borzoi  (11.07.11 20:40:18) 
Stalin komünistten çok pragmatistti. Faşizmin en büyük devleti olan Almanyaya 1940a kadar Onun yaptığı yardım kadar hiç bir devlet yardım etmemiştir.
Versay anlaşması sebebiyle Sınırlı sayıda uçak üretebilen Wehrmatch savaş pilotlarının eğitimini Rusyada, Rus pistlerinde yaptırmıştır, amborgoyu delebilmek için.

Stalin kötü bir komünist ama zeki soğukkanlı ve akıllı bir devlet adamı/politikacıydı. Yalta konferansında müttefiklere verdiği sözlerin hepsini çiğnedi, demokratik(!) seçimlerle oy oranı tarihi boyunca %1-2yi aşmamış komünist partilerini doğu avrupada iktidara getirip, totaliter bir sovyet diktatörlüğü kurdurttu.

Stalin olmasa Rusya savaşı kazanamazdı, savaşı kazansada, 45ten 90a kadar 45 yıl daha yaşayamazdı.

Kısaca Stalin gelmiş geçmiş en büyük rus emperyalistdir. Rus milliyetçiliği ile 2. dünya savaşını kazanmış, ardından komünizm adı altında, rusyanın sömürgesi konumuna getirdiği devletlerle SSCB ve varşova paktı altında Rusyayı süpergüç haline getirmiştir.
  • efrasiyab87  (11.07.11 21:13:10) 
efrasiyab87 in belirttiği Rus milliyetçiliğini gerçekten çok etkili bir şekilde kulanmıştır. Bunun en önemli göstergesi ordudaki birlileri askerlerin ırklarına göre düzenlemesi ve Hitler'in azınlıkları baskı alma yöntemi yerine rus şovenizmi yaparak Rus olmayanların için "rus olabilmek" gibi bir ideal yaratmıştır.


  • muratk18  (11.07.11 21:27:43) 
@muratk18 ilk dediğinde övmedim. bana böyle sosyalist şöyle sosyalist denen stalini bu karede görürken hiç inandırıcı gelmediğini belirtme ifademdi bu

@borzoi ne alakası var şimdi bu söylediğinle
  • neysene  (11.07.11 23:24:33) 
hepsinin tek sebebi illuminati


  • dieselsingle2  (11.07.11 23:32:56) 
@dieselsingle2...aga sen çok wake up project izlemişin :)) the arrivals ı bitirdinmi :)


  • neysene  (12.07.11 00:01:34) 
uzun bir cevap yazdım silinmiş mi acep.. neyse sikkofield dan araştır, öğren.


  • dieselsingle2  (14.07.11 22:44:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.