[]

Seboreik Dermatit

merhabalar. saç diplerimde dışardan bakıldığında aynı sivilce gibi, yani böyle ortası beyaz kabarcıklar çıkıyor. fakat sivilceden farkı, patlattığım zaman yapış yapış bir şey çıkıyor, yani tam sivilce içinden çıkan gibi değil. kanıyor da tabi ki ve kaşıdıkça yayılıyor sanırım.

seboreik dermatit en benzeyen şey gibi geli bana, fakat kepeklenme falan denmiş bende öyle bir şey olmuyor. sadece çok fazla yağlı bir cildim var ve 1 gün bile dayanmıyor saçlarım yıkadıktan sonra.

birkaç doktor gezdim, ilki roaccutane muadili zoretanin diye bir hap verdi, fakat tam olarak ne olduğunu söylemedi. burnumun da yağlı olduğunu ve sürekli burnuna dokunuyor ve saçınla da oynuyor musun dedi, ben de evet dedim. ondan olduğunu hatta eskiden kendisinde de olduğnu falan söyledi. ama karaciğer enzimleri ila nedeniyle yükseldiği için devam edemedim. aslında çok iyi gelmişti hatta 3 gün içinde tamamen geçirmişti.

sonra tekrarladı bıraktığım için, başka bir doktora gittim o da boğaz kültürü alınan ucuna pamuk sarılı çubukla saç düplerimdeki sivilcemsi şeyleri patlatarak örnek aldı. ondan da bir şey çıkmadı ve o da ne olduğunu söyleyemedi. şu an adını hatırlamadığım bir antibiyotik verdi. ayda 3 gün 3 ay boyunca almamı söyledi. bunun yanında bir de sivilce losyonu verdi roll-on tarzı sürülüyordu. ilk ay işe yarar gibi oldu sonra tırtladı o da.

sorum şu ki bu seboreik dermatit olsa bunu fark edememiş olabilirler mi, yani tanısı zor bir şey midir? bir de google görsellerden baktım da tam ayrıntılı bir fotoğraf bulamadım. kendiminkiyle karşılaştırabileceğim düzgün birkaç fotoğraf var mıdır? çarşamba günü yine doktora gideceğim de seboreik dermatit olabilir mi diyeceğim, ama önce iyice araştırayım diyorum boş yere söylemeyeyim alakasız bir şey.

kusura bakmayın uzun oldu. teşekkürler şimdiden.

ekleme: bir de bu sivilce gibi şeyler bazen acı da veriyorlar yastığa başımı koyunca falan. bir de kışın hiç kaşınma falan olmuyor da yazın birazcık terlesem ki çok da terleyen bir insanım kaşınmaya başlıyor.

 
aynı dertten muzdarıbım kac tane doktor gezdım aynı geyıkler , anlattıkların bırebır uyuyor.. bende bu sıralar kalmadı bısey cunku artık elımı surmuyorum ve mumkun oldugunca gunde bırkac kez olmak uzere saclarımı yıkıyorum. eger ımkanın varsa denız suyu kullan , guneste kurut bu da cok etkılı oluyor bunların dısında bıde anti bakteriyel sampuanlar kullanılabilecegini soylemıstı bı doktor ama genel ıtıbarıyle cok bı cozumu yok vucut direncin dustugu anda tekrar eder de dedı bır cılt doktoru..


  • kennym  (11.07.11 19:57:50) 
bahsettiginiz seyin aynisi esimde var. adini hatirlayamiyorum su anda ama kesin tedavisi olan bir rahatsizlik degil. donem donem artiyor bazen de azaliyor. yastik kiliflari benek benek kan oluyor bazen hatta. cok arttiginda doktor antibiyotik tedavisi veriyor, bir sure azaliyor. bu sekilde. iyi bir cildiye uzmani da soyledi; gecmesi ya da gecmemesi kisinin bunyesiyle alakaliymis; kafa derisini mesken edinen bir bakteriden sozetmisti. semptomlari azaltmak da yardimci olabiliyorlarmis. en son 3lu bir tedavi vermisti. sabah aksam surulen ayri ayri iki solusyon ve de antibiyotik. bayagi etkili olmustu, ama hala var.


  • freefroglet  (11.07.11 20:00:17) 
@freefroglet

aynen yastıkların üzeri benek benek kan ya da ya da benek benek sarı iltahapımsı şeylerden oluyor.

@kennym

evet yazın tailde denize girdiğimde iyi geliyordu ve geçiyordu, fakat ne yazık ki bu sene tatile gidebilecek zamanım yok.

seboreik dermatit değil diyorsunuz o zaman. ben yine de sorayım doktora da içimde kalmasın:) yalnız tedavisi olmadığını duymak moralimi bozdu.

ek: @kennym ve @freefroglet bu arada karaciğerinizde bir sorun yoksa zoretanin'i kesinlikle doktorunuza danışarak almanızı tavsiye edebilirim. ciddi ciddi 3 gün içinde tamamen yok etti ve 10 gün içinde bırakmak zorunda kalmama rağmen yaklaşık 1 yıl boyunca tekrarlamadı. geçmiş olsun sizlere de.
  • msne  (11.07.11 20:23:51 ~ 20:28:38) 
yüzde kızarma sonrasında da derinin kabuk bağlaması olayı yoksa seboreik dermatit değildir.


  • pyro clustic flow  (11.07.11 21:20:24) 
benim de bir adet seboreik dermatit teşhisim var. ancak bildiğim kadarı ile sivilce tarzı bir oluşumu olmuyor. kulak arkası, saç dipleri, burun kanatlarında kızarıklık ve dökülme, çok hafif kabuk bağlama şeklinde beliriyor. kaşıntı yapıyor. strese bağlı gelişen, krem sürmekten başka çaresi olmayan bişey. bana dr antibiyotik de yazmıştı ama ben kullanmak istemedim. bir de dermokozmetik ürünleri tavsiye ediyorlar.
stres ve mevsime bağlı olarak azıttığı için tam bir tedavisi yok zannımca. ben advartan krem kullanıyorum ama çok abartmadan çünkü kortizon içeriyor.

  • bonnie and clyde  (12.07.11 15:13:40 ~ 15:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.