[]

KPSS İngilizce sorusunda hata olabilir mi?

Parçadan bi kesit: ...Greater precipitation might have increased flood frequency, the extent of flood and soil waterlogging, as precipitation in the river catchment was the main determinant of alluvial systems dynamics.

Soru: We can understand from the passage that during the Neolithic period, ...

ÖSYM'ye göre doğru şık: ...regional rainfall was probably determined by alluvial systems dynamics.

Bi yanlışlık yok mu burda? Parçada determinant olan yağış, cevapta determined by olmamış mı?

Şu anda açılmıyor ama www.osym.gov.tr burdan girip İngilizce testindeki 33 soruyu bularak parçanın tamamına bakabilirsiniz.
Süre 10 dakka.

Edit: Direkt testin linki: www.osym.gov.tr

 
Hmm. Baba yağmurlar (presipiteyşın) nehirlerdeki oynaşmayı arttırmıştır, zaten alüvyal sistemlerin dinamiklerindeki etken olan şeydir. Adamlar da demiş "bölgesel yağışlar ihtimalle alüvyal sistem hedeleri tarafından belirleniyordu"

Lan?
  • jesterdvine  (11.07.11 18:20:06) 
bir ton vaktimi yemesine rağmen cevaplayamadığım soru. pek tabii ki bence de yanlış, cümlede söylenenin tersini cevap diye vermiş.
zaten en zor paragraf buydu, kendileri de anlamamışlar demek peh!

  • canimnicknameyazmakistemiyor  (11.07.11 18:36:21) 
Nereye sikayet ediyoruz bunu?


  • mabl  (11.07.11 19:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.