[]

Dolandırılıyor muyum: Hollanda Vizesiyle Fransa'ya Gitmek

Arkadaşlar,

Aracı firmalardan birine Fransa Büyükelçiliği'nden randevu alması için pasaport ve evrakımı verdim (Çünkü İKS diye bir aracı firma var ve uçak bilwetimden sonrasına veriyordu en erken randevuyu, ben de randevuyu daha erkene alabileceğini söyleyen bu kişilere verdim evrakı).

Her neyse, benim işi takip eden şahıs beni aradı ve Fransa Büyükelçiliği işinin yetişmeyeceğini, istersem vize için Hollanda Büyükelçiliğine başvurabileceklerini, bu vizeyle Fransa'ya sorunsuzca girebileceğime, şimdiye kadar bu yöntemi kullananlarda herhangi bir problem yaşanmadığını, ayrıca Hollanda vizesinde büyükelçilikte randevu için bizzat bulunmak gerekmediğini, tam evrak dosyasını kendisine teslim etmem halinde vize işini sonuca ulaştırabileceğini söyledi.

Sorum:

Ben bu şirkete güveneyim mi? "Gelin, parmak izinizi vs. alıcaz, bizzat gelmeniz lazım," falan der mi bu Hollanda ben Ankara'da yokken? Ya da sorunsuzca aldım vizeyi diyelim, Fransa'ya indiğimde bi yerimde patlar mı bu vize benim?

Kısacası tamam mı devam mı?

Teşekkürler.

 
fransa-hollanda arasindaki durumu bilmiyorum ama normalde schengen vizesi aldiginizda ilk girisi vize aldiginiz ulkeden yapmalisiniz.
bana biraz sakat gorundu bu is.

  • lallala  (11.07.11 17:06:52) 
fransa vizesi ile ilk giriş olarak ispanyaya sorunsuz girdik..


  • kerem75  (11.07.11 17:11:25) 
valla bir miktar sakat o is. simdi herseyden once, hollanda sen fransaya girebilir die vize vermeyebilir, sonucta hollanda'da nereye gideceksin, kimde kalacaksin soracak adamlar. "ben aslinda fransaya gidecegim de hihi :))" gibi sirin bir cevabi da kabul etmeyebilirler.

devamla, esasen schengen vizen olduktan sora girebilirsin fransaya da, ama fransanin seni sokmama hakki da var. boyle garip isler bunlar iste. pasaport kontrolundeki polisin keyfine kalmis oluyosun yani biraz.

eger baska hicbir sansin yoksa deneyebilirsin, ama fransa kapisindan donmeyi de goze almis olman lazim.
  • fengari  (11.07.11 17:13:22) 
@kerem75: ne zaman? yıllar önce filan mı yoksa yeni mi? hacılar, bu riski alırsam ve risk realize olursa maddi-manevi cartayı çekerim. bu bağlamda yönlendirin beni :/


  • boshi  (11.07.11 17:14:35) 
bence oncelikle fransayi zorla, git o IKS nin onunde agla, zirla, yalvar vs ne gerekiyosa yap iste. biletim var yanacak de, makul gerekcelerin varsa soyle, yoksa uydur bisey yap. sana erken tarihe randevu verme insiyatifleri var midir bilmiyorum ama varsa bu cesit duygu somuruleri belki ise yarayabilir.

eger o is hicbir sekilde olmuyorsa ve o tarihlerde kesinlikle fransada olman gerekiyorsa, yani o derece bir zorunluluk varsa da, riski goze alip hollanda deniyebilirsin. ama goze alman sartiyla. sonra burda gelip cemkirme, sizin yuzunuzden geri dondum diye :)
  • fengari  (11.07.11 17:18:53) 
ilk schengen mi? şayet ilkse konsolosluk farkı gözetmeksiniz yüzyüze görüşmeye gitmek gerekiyor. ilk kez alacaksanız aracıların söylediği doğru değil.


  • pyro clustic flow  (11.07.11 17:19:16) 
@pyro clustic flow:yok, önceden var bi tane geçen yıldan. ama parmak izi vs. almamışlardı, yunanistan'da öyle bi uygulama yoktu. ama mesela fransa'da varmış. hollanda'yı hiç bilmiyorum.

@fengari: abi ben zaten aracıyı o yüzden soktum araya, iks'den erken randevuyu koparsa koparsa bu koparır diye. 18.08.2011 yazıyo web sitesinde, hayatta vermezler fr randevusu 20 gün öncesine (bana 01.08'e filan lazım en geç).
  • boshi  (11.07.11 17:24:23) 
normali ilk giris yapacaginiz ulkeden vizeyi almaktir. ancak ben daha once 5 kere almanya'dan vize alip yunanistan'dan giris yaptim. hicbir sikinti cekmedim. ama sunu da her zaman aklinizda bulundurun, vizeyi fransa'dan almissaniz bile, fransa sinirinda sinir polisinin sizi ulkeye almama hakki var.


  • perkele  (11.07.11 17:48:10) 
ya benim anlamadığım, bu adam fransa rezervasyonlarıyla hollanda vizesini nası alıcak? kendine çok güvenir vaziyette konuşuyodu ama... sizce evrak dosyasından bunları ayıklamak gerekir mi?


  • boshi  (11.07.11 18:07:07) 
bir kere hollanda vize konusunda çok sorunlu bir ülkedir, fransa'dan kolay vize veren bir schengen ülkesine rastlamadım.
ikincisi ilk giriş yaptığın ülke fransa ise ve sende hollanda vizesi varsa, neden fransa'ya girmedin diye sorabilirler (havalimanında), sen de planlarım değişti, vs diye cevp verebilirsin gerçi. ama var böyle bir durum.
üçüncüsü hollanda vizesi için mekan (otel) rezervasyonu filan göstermen lazım bu adamlar bu işi nasıl halledeckler acaba?
sen ankara'da yokken seni mülakata çağırabilirler.
hollanda en zor vize veren ülkelerden biri, belki de avrupadaki en zorlusudur. vizen reddedilirse ağlarsın çok. fransa ile devam etmeni tavsiye ederim
  • african rain  (11.07.11 19:29:52) 
@hier kommt die sonne: turistik vize & ankara. web sitesinde 18.08 diyor. istanbul'dan bahsediyorsunuz siz sanırım. turistiği mi veriyodu ertesi güne? vay arkadaş.

@african rain: ölümcül darbeyi vurdun. bunlar aracı şirket filan ya, kendileri rezervasyon filan mı hazırlıyolar acaba, bilemedim.
  • boshi  (11.07.11 21:25:41 ~ 21:27:57) 
yakarım orayı yakarım, iki kere aradım. 8 ağustos demek istemiş olmasın? ya da arada iptal olan randevuları arayanlara şutluyo olabilirler mi?


  • boshi  (11.07.11 21:54:07) 
mevzubahis hollanda olmasaydı sorun olmazdı. zira hollanda seni davet eden kişinin dıdının dıdısını bile soruşturabiliyor. söyle bir tur bulup araya sıkıştırsınlar seni, olmadı teslim ederken evraklarını söylesin vize memurlarına yaparlar bir güzellik o kadar da robot değiller. hatta sen de git evrakları teslime kendin belirt. yalnız acele et kendin mi gideceksin şirketle mi devam edeceksin... konsolosluk "bu süre içinde veremem" diyene kadar fransa'yı kovalardım ben olsam. bu arada hollanda'dan da randevu al ki vakit kaybetme.


  • african rain  (11.07.11 22:26:33 ~ 22:27:04) 
@hier kommt die sonne: sabah ilk işim iks'yi aramak olucak zaten hocam. ben 3-4 temmuz'da aramıştım, 9 ağustos'a verebiliriz demişlerdi. bunlar anladığım kadarıyla boş slot dolduruyolar, bakalım, kısfmet... :/ hayır benim anlamadığım, 3 temmuz'dan beri vize koşturuyorum, bana vermiyolar bari acente sokiym araya dedim, o da beceremedi, bu durumda ya ben çok bahtsızım ya siz çok şanslısınız :)

@african rain: hollanda'yı şimdilik unuttum zaten african rain, çok pis IKS gazına geldim, onu tırmalıycam. fransa olmazsa da tatil parasıyla Mamak-IKEA'ya gidip bir-iki mobilya alayım diyorum.
  • boshi  (11.07.11 22:38:31) 
Sonuç: IKS Nuh dedi ancak peygamber demedi. @hier kommt die sonne, senin tecrübeni aktarıp "ben de sizi sık sık arasam arada ek slota denk gelebilir miyim?" diye sordum, ona da "siz iki kişi için randevu istediğiniz için ihtimaliniz çok düşük, ek slot açılsa bile iki tane aynı anda açılmaz," şeklinde yanıt alıp hayallerimi bir sonraki bahara erteledim...

Sonra pasaportlarımı almaya bu firmaya gittim; artık tatil parasını başka bir mecrada çarçur etmeyi kafama koymuştum. Benim dosyamla ilgilenen adamı bulamadım, bir süre dosyayı aradılar, bu sırada bu aramayı yapan şahıs bana işimin neden hallolmadığını, hangi ülkeye gidecektim de gidemedim, bunları filan sordu. Sonra dosyayı elime verip uğurlamıştı ki birden seslenip "ya ben bi telefon ediym, bekler misiniz?" dedi. bekledim, adam bana dönüp "sizin randevu işini ayarlıyoruz," dedi. I was like "huh1?1" En Mülayim Sert tavrımla "bu vakitten sonra gelen randevunun ben anca..." diyecektim ki neşe içinde sokağa vurdum kendimi. Emeği geçene herkese teşekkürler, emeğe saygı B)
  • boshi  (13.07.11 20:33:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.