[]

anneler babalar buraya lütfen!

yandaki resimde görmüş olduğunuz salıncak sizce ne kadar güvenli? epey yorum aradım ancak bulamadım!

sizin yorumlarınızı bekliyorum.

not: tavana asılacak olması aklımı kurcaladı. dübelden kaynaklı bir gevşeme v.b. olur mu?

 
bir çok salıncakta sallanmış bir insan olarak cevap vereyim, bence güvenli, üç askısı olduğu için ters dönmez, ama ipler birbiri etrafında dolanabilir belki, yükseğe asmak lazım. iplerin birbirine iyice yaklaştığı yer çocuğun kafasından uzakta olmalı (boğulmaya karşı önlem olarak).

insanlar tavana barfiks demiri yaptırıyor, 150 kiloluk adamı kaldırıyor onlar. bir şey olmaz.
  • magara adami  (11.07.11 15:35:13) 
çocuk kaç yaşında ki? 2 yaşında yeğenime bakıyorum ben mesela, buna bindirsem kafa göz uçar bundan. gevşemenin sıkıntı olacağını sanmıyorum ama ya, benim küçüklüğümde tavanlara ip bağlayıp salıncak kurardık da kopmazdı :)


  • kenarortay  (11.07.11 15:36:05) 
çelik dübel ile takıldığında sorun olmayacaktır.


  • waryemez  (11.07.11 15:37:33) 
5 yaşından büyük çocuklar için riskli değil ama 5 yaş altı için riskli. zira etrafında koruyucuları yok. dübelle sağlam bağlandıktan sonra gevşeme olmaz. gayet de sağlam olur. yerden fazla yüksek bağlanmazsa dübelden kurtulsa da yere oturur. önemli olan yanlardan fırlamaması.


  • inanmazsan inanma  (11.07.11 15:39:13) 
İşinin ustası sağlam çakarsa hiçbir şey olmaz. Yine de bebecik salıncaktan illa ki düşeceği için yere yakın yaptırın, düşse de az hasarla atlatır. Başında da biri olsun binerken.


  • sourlemonade  (11.07.11 15:40:45) 
4.5 yaş altı için tehlikeli.


  • benlik bu kadar  (11.07.11 15:41:11 ~ 15:41:21) 
ben de tehlikeli buldum şahsen. çocuk bu illa düşecek. yan tarafları da acık. şöyle arkası ve iki yanı kapalı olan salıncaklar, yani klasik bildiğimz salıncak tipinde olanlar daha sağlıklı olur. ama tavana asılıyor ya benim kafama hiç yatmıyor açıkcası. bence boşverin siz :/


  • tamamtamamsustum  (11.07.11 15:49:21) 
resimdeki yerden çok yüksekte değil sallandığında sorun yaşamıcak kadar sadece. o yüzden düşmesi de çok zarar vermez kanımca. ayrıca waryemezin dediği gibi çelik dübel sorunu halleder kurtulmasının imkanı yok. o dübeller zorlandıkça sıkışıp sağlamlaşma mantığı üzerine kurulu.


  • onexey  (11.07.11 15:54:25) 
salıncakların genelde tehlikesi çocuğun düşmesi değil iplere dolanarak boğulmasıdır. Bence salıncak almayın.


  • sayinseyirciler  (11.07.11 16:03:38) 
tavandan kopmasından çok çocuğun sağa sola dönüp aşağı düşmesi tehlikesi var gibi. ters şekilde düşerse de iniş mesafesi fark etmez, kırar bi yerini mazallah.


  • saatgeceninonikisi  (11.07.11 16:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.