[]

Saç Dibi Egzamasına Çözümüm Var!!!

ey bu illetten muzdarip canlar. ketoraldir, kortizonlu adını hatırlamadığım losyonlardır, zeytinyağıdır tıp ve alternatif tıbbın bildiğim tüm yöntemlerini bi şekilde kullanmış, kullanana şahit olmuş biri olarak hep sadece kaşınmayı ve dökülmeyi geciktirmiştim. bir büyüğüm birgün "sirke" kullan dedi. kullanmaya başladım. önce yaralar olmamaya başladı. ardından baktım deri dökülmeleri de azaldı. kaşıntı da tek tük kaldı böyle insanı hoşlaştıran cinsten. ve sirkeyi bırakalı da 2 ay oldu dirhem deri dökülmem kalmadı.

kullanımına geçelim:

duş esnasında önce saçın kirini atın bi sabunla şampuanla. sonra 1 veya 2 yemek kaşığı sirkeyle dipleri ovalayın. 5-10 dakika arası beklerin öyle. yaralar varsa hafiften yanar ama öyle dayanılmaz bi acı değil rağadolun. ardından durulayın ve tekrar sabunlayın ya da şampuanlayın.

koku konusunda tereddütü olanlara şöyle diyebilirim rağadolun. hiç kimse saçımın kokusuna laf etmedi kullandığım 4-5 ay boyunca. hatta bilhassa koklattığım oldu kimse almadı sirke kokusunu. meğer uçucu bi meretmiş o yüzden panik yapmayın.

not: bu belki benim derimin kabul ettiği bi çözüm olabilir. ama deneyerek bi şey kaybetmezsiniz aksine sirkenin saçları nasıl yumuşattığına şahit olursunuz.

geçmiş olur umarım, sevgiler.

 
teşekkürler. yıllarca kaşınmadan çekmiş birisi olarak diyebilirim ki bim'de satılan elidor'Un mavi şampuanı kepekliler için olan kafamdaki yağlanmayı ve kaşınmayı yok etti herkese tavsiye ederim.


  • inanmazsan inanma  (11.07.11 15:44:44) 
bu işin internette feci pirleri var. hatta olayı saça hiç bişey sürmeden yıkamaya vardırıyorlar da, şampuansızlığa alışmak için de bu sirke formülünü uyguluyolar. karbonat da kullanıyorlar. yalnız hep elma sirkesi kullandıklarını gördüm. bi de öyle dene. (belki orada daha ucuz diyedir yalnız bilemiyorum) bir de sirkeyi sulandırarak kullanıyorlar, belki o zaman yanmalar vs de azalıyodur.


  • kediebesi  (11.07.11 16:17:11 ~ 16:18:21) 
@inanmazsan onu denemedim fakat head&sholders ın mentollüsü de gayet başarılı. hele yaz aylarında resmen afet-i devran-ül cihan-ı güzel =o)

@kediebesi karbonatı babamda kullanmıştı zeytinyağıyla karıştırıp ama ben pek sıcak bakmadım. üzüm sirkesi de kullanmıştım ama genelde elma kullanmıştım. elmanın kokusu üzüme nazaran daha yumuşak.

@otopsi kendi açımdan önce saç diplerim kuruyor kaşınıyor ve deri dökülüyordu sonraki gün yağlanıyordu. hangisi olduğunu bilemiyorum..
  • diyojenimtırak  (11.07.11 16:55:19) 
seboreik dermatit'i kastediyor sanırım.


  • pyro clustic flow  (11.07.11 17:29:02 ~ 17:29:52) 
peki yağlanmaya da iyi geldi mi yani ?


  • cornypop  (21.07.11 00:21:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.