[]

bürokrasi

bir kursa başvurucam fakat amcamlar öyle şeyler istemiş ki anlamadım nedir. anladıklarımı yazmadan:
1-tam teşekküllü hastaneden uçuşa ve atlayışa elverişlidir yazan sağlık raporu.
2-taahhütname muvafakatname - o ne la?
3-iyi hal kağıdı.

şimdi sağlık raporuyla ile ilgili anlamadığım; heyet raporu olacakmış. yani ben o heyetteki bütün doktorlara tek tek görünücem mi bütün gün? ne kadar sürer almam benim bunu

iyi hal kağıdı da cumhuriyet savcılığından alınacakmış. cumhuriyet savcılığı ne yahu? google a yazdım adliyenin sitesi çıktı. o binanın içinde mi oluyor cumhuriyet savcılığı?

 
heyet raporunu almanın kolaylığı hastanesine göre değişebilir. ben zamanında antalya'da 20 dakikada almıştım. internetten biraz araştır istersen. iyi hal kağıdını da evet, en azından ankara'da adliye binası içerisinde bi yer var, oradan alırsın. en fazla yarım saatini alır. yanında bozuk para ve tükenmez kalem, bir de kimliğin olmalı ama.


  • bitter cikolata  (11.07.11 12:15:19) 
anladığım kadarı ile riskli şeyin kursu olsa gerek. pilotlok, planör, paraşüt gibi bir şeyin kursu mu bu ?
taahhüt belirli şartlara uyacağını ve sorumluluğun sende olduğunu; muvafakatname ise riski bildiğini ve bununla ilgli yapılacak işlemlere önceden muvafakat ettiğini içeren bir şey olmalı. yani normal bir prosedür gibi geldi ?

  • ground  (11.07.11 12:38:01) 
@ground kelime anlamından onu çıkardım ama istenen belgeler arasında bu. yani bi post-it'e riski biliyorum yazıp verecek halim yok:) onun usulü ne onu anlamadım.


  • sarper361  (11.07.11 12:44:27) 
şablon muvakatnameleri vardır muhtemelen isteyen yere bir sor. noter onaylı falan bir şey istiyor da olabilirler.
adli sicili adliyeden alacaksın zaten onlarca kişi alıyor hemen gösteririler yolunu kısa sürer o iş.
sağlık raporu için uçuşa ve atlayışa elverişlidir yazması gerektiği için hemen bence başla o işe muhtemelen bir kaç gün sürer yok kan testi idrar tahlili röntgen falan bir sürü iş.
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (11.07.11 13:41:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.