[]

Winamp ile ilgili iki soru. Queue fonksiyonu ve idv2 tag

Merhabalar efenim. Geçenlerde yeni bir bilgisayar aldım. Default olarak Windows 7 yüklü biçimde geldi. Ben de programların en son sürümlerini indirip kurdum. Bunlardan biri olan winamp ile ilgili iki sorunum var.

1- Queue fonksiyonu playlistte şarkıyı seçip q tuşuna basarak çalışıyor malum olunduğu üzere lakin önceden kullandığım winampta bir şarkıyı ardı ardına sıraya koyabiliyordum playlistten fakat bu yeni kurduğum winampta aynı şarkı arka arkaya sıraya alınmıyor. Bunu yapabilmek için neler gerekiyor?

2- Eski winampımda idv2 taglere yazdığım türkçe karakterli tagler gayet düzgün görünüyordu fakat bu yeni winampta ı ve ş harfleri maalesef sıkıntılı. Manuel olarak düzeltince düzeliyor ama zaten bu şarkıların tagleri düzgündü. Eski winampta sadece bunun için bir tam gün harcadım diyebilirim. Üstelik idv2 tag harici primary olarak temel bilgiler diye bir sekme açılıyor alt + 3 yapınca. Burada eski bilgisayarımda idv2 taglerim gayet düzgünken yenisinde ne oldu da böyle oldu? Önceki bilgisayarımdaki winampta sanırım sadece jump to file extra kuruluydu eklenti olarak. Onunla mı alakalı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

 
1-j ye bas,alt tuşuna basarken şarkıyı kaç kez çalmak istiyorsan o kadar tıkla.şarkının yanında yine [1] yazar ama tıkladığın kadar çalar bu sefer.


  • odanesi  (11.07.11 00:36:02) 
2- windows ingilizceyse sistemin code page'ini türkçe olarak ayarlaman gerekebilir:
control panel - region and language - administrative - change system locale - turkish(turkey). sonra restart.

  • xanathar  (11.07.11 01:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.