[]

couchsurfing hakkında üç soru

şimdi bu couchsurfing için çok bozdu diyorlar. hatta insanlar türkiye'ye gelmek istemiyorlarmış artık falan dedikleri de oluyor. işin aslı nedir?

evin illa ki merkezi bir yerde mi olması gerekiyor? kriterler neler? her isteyen misafir kabul edebiliyor mu?

hala couchsurfing'den misafir edinip misafir olmaya giden insanlar var mı burada?

 
son ay içerisinde 3 tane request aldım. birini onayladım fakat plan değişikliğinden dolayı misafir edemedim.


  • ronaldo17  (10.07.11 20:32:10 ~ 20:32:21) 
1- Çok bozdu muhabbeti klasik "x çok bozdu yeaa" muhabbeti. Her zamanki kadar kötü Türkiye'deki üyeler.

2- Merkezi yerde değilse tercih etmez gelecek kişi tabi zorda kalmadıkça, niye etsin? Bir kriter yok. Profilini dolduruyorsun, biri gelmek istiyorum derse, buyur gel veya gelme diyorsun. Bu kadar.

3- Var tabi.
  • coldbound  (10.07.11 20:37:55 ~ 20:39:01) 
doğrudur abi. bende kalan bir kızın couch hesabına baktık beraber, bizimkilerden "buluşalım, eğlenelim" temalı mesajlar havada uçuşuyordu.


  • heartwork  (10.07.11 21:50:52) 
ben bi sürü farklı kişinin kanepesinde kaldım mesela son 1 yılda.

çok bozdu yeaaaa muhabbeti tamamen klasik muhabbet katılıyorum üstümdekilere.

tercihen bisiklet süren ve fazla bisikleti olan insanlarda kaldım ben :P
  • madyb  (10.07.11 21:56:51) 
insan ağırlamadan dışarıya misafir olarak gidilebiliyor mu peki?
ya site galiba sadece profil oluşturmak amaçlı. işin geri kalanı iki kişinin anlaşmasına kalmış yani benim anladığım.

couchsurfing maceralarını anlatmak isteyen, tip&hints vermek isteyen varsa yazmalarını diliyorum.
  • zunuduko relkirbet  (10.07.11 22:09:13) 
- çok bozdu olayı yok. kim söylediyse iyi uydurmuş. insanların artık türkiye'ye gelmek istememesi? ahahah.
- başını sokacak yeri olan ya da olmayan herkes kayıt olabilir. benim evim köyde mesela, bi dünya da misafirim geldi. misafir kabul edip etmemek sana bağlı. istersen profil aç, hiç misafir kabul etme, sadece milletin evinde kal ya da hiçbirini yapma, sadece o şehirdeki buluşmalara git. hiiiç farketmez. devlet dairesi değil cs.
- e heralde yani.
  • black sabahat  (10.07.11 22:25:11) 
ilk sorunla başlayalım,couchsurfing bozdu geyiği üstte de belirtildiği gibi klasik muhabbet olmasının yanında karı kız düşürmek için profili olanlar da azımsanmayacak derecede.türkiye'ye gelmek istemiyorlarmış lafı ise abartı tabi.

insan ağırlamadan elbette misafir olarak kalabilirsin,öyle bir şart yok.ancak ağırlayacak olan kişinin senin hakkında az çok bilgi sahibi olabilmesi için profilinin eksiksiz+fotoğraflı olması önemli,arkadaş sayısı+referanslar da güvenilirliği arttıran başka bir unsur.şahsen bugüne kadar fotosuz,referanssız kimseye istek göndermedim,kabul de etmedim.

kalacağın kişinin referanslarını ve profilini iyice irdelediğin zaman zaten nasıl biri olduğu hakkında az çok bilgi edinirsin,ona göre istek gönderirsin.şansıma bugüne kadar kaldığım kişilerle baya bi eğlendim,sıkıcı olanına rastlamadım.
  • 7th son of a 7th son  (10.07.11 22:33:19 ~ 22:37:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.