[]

ibs durumları

bu mart ayı gibi, tuvalete çıkma sayısının artması, tuvalete çıkmaya rağmen rahatlayamama vs gibi sebeplerle 2 farklı doktor ibs teşhisi koydu. kolonoskopi/endoskopi yok kan tahlili-dışkı tahlili var idi. bir süre ilaç kullandım iyi geldi fakat çeşitli sebeplerle ilacı kullanmadım bir süredir fakat kendimi ne zaman kötü hissetsem aşağı bölgelerde meteospasmyl içtim iyi geldi.

son 1 aydır falan ibs'nin asıl durumu olan ishal'i daha sık yaşamaya başladım (önceki şikayetlerimde ishal şikayeti yoktu, sık tuvalete çıkınca yumuşak dışkı vardı ama dışkı genelde normaldi). sürekli ishal değilim fakat özellikle karın ağrısı sonrası ishal yaşamaya başladım, belki kötü bir beslenme düzenim var bu da etkiliyor, çok rahat ishal oluyorum fakat bir meteospasmyl içince kesiyor hemen ishali.

2 sorum olacak:

1- şu an ilaç içip ishali kesme teşebbüsünde bulunayım mı? çünkü ishal belki ibsyle ilgili değil mikrobik olabilir böyle durumlarda sanki ilaç içmeyin diyorlar.
2- sizce kolonoskopi yaptırayım mı.

 
yaşam kaliteni düşünüp yaptırmalısın bence. ayrıca ishalin mikrobik olduğunu düşünmüyorum çünkü kabızlık ve ishal beraber de ayrı da görülebilir diye yazmışlar. az önce okudum geçmiş olsun.


  • nisansayısı  (11.07.11 08:17:27) 
kolonoskopi daha kesin bir teşhis için çok yardımcı olur, hem uzun süreli ishal durumlarında doktorlar direkt kolonoskopiyi tercih ederler.
meteospasmyl spasm çözücü olduğu için büyük ihtimal bağırsakta biriken gazı rahatlatıyordur için iyi geliyordur diye düşünüyorum. Ayrıca 1 aydan uzun süren ishalin mikrobik olması pek olası değildir.

  • meldamon  (12.07.11 21:20:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.