[]

motorcu ve motordan anlayanlara sorum var

selam
bu istanbulun araba trafiği park sorunu benzin fiyatı bıktırdı ben ve bir arkadaşımla motor almak istiyoruz.
ilk olarak beğendiğimiz motor hyosung gt 250r
Hem ucuz gibi hemde şekli filan güzel hemde 1000cclik gibi ölüm makinası değil

nedir yorumunuz tavsiyeniz

bir de ne gibi eksileri var bu motor olayının istanbulda?

 
İstanbul'u bilemem ama motor üzerine yorum yapabilirim.
Başlangıç için güzel makine. Doğru düşünmüşsün, 1000cc gibi bir ölüm makinesi değil. Zaten genelde şehir içinde kullanacaksan 1000cc tadını da alamıyorsun. Satarken de zorlanmazsın çok. Yalnız şu durum var ki, eğer "0" alacaksan, hemen hemen aynı rakamlara honda cbr250r aynı fiyatlara gelmekte. hyosung grenajları vs. daha görkemli duruyor olsa da, honda tavsiye ederim. Honda nerdeyse hiç sorun çıkarmayacaktır sana. "Ustruplu kullanıcam valla!" dersen, (ki bence imkansız, motor illet hastalık, en mülayim adam altındaki canavar'a uyuyor) o zaman tek sefer alırım, değiştirmem dersin, 2. el bir honda 600rr bakmanı şiddetle tavsiye ederim.
Gerçi ne alırsan al hiçbiri yetmeyecek, en son varacağın yer ya "hayabusa" dır, ya "r1"..
  • Lekter  (09.07.11 17:53:17 ~ 17:53:31) 
uzunca bi süre istanbul trafiginde motor kullanmış biri olarak hyosung gt250 tavsiye etmem. 250cc lik motora 1000cc görünümde kasa koymanın bedeli motoru hantallaştırmak. tabi burada senin boyun ve posun da çok etkili. 1.85 - 90 kg bi adamsan hyosung seni pek zorlamaz. ama 1.70 - 60 kg isen ilk başlarda ağır gelecektir.

sadece görüntüye bakmazsan cbf250 ve ybr250 de oldukça sağlam ve kullanışlı motorlar.

600rr konusunda; evet gördüğüm en pratik motorlardan biri. gerçekten hafif ve kıvrak. düşük devirlerde çok sakin aman gazı kaçırdım tepeme geçti durumu yok.
ama insanın kendine hakim olması zor. yanına biri gelecek gazlıyacak sen de gaza gelip az daha, az daha derken bi bakmışsın kadranda 240-250 km ler. işte o anda yeterince tecrüben yok ise içine düşeceğin zor bir durum ölümle sonuçlanacaktır.
ayrıca 600rr ın arka selesini yok say. kısa mesafelerde sağa sola giderken 10 dakikalık idareten kullanılabilir. ama kız arkadaşımı alayım şurdan bi izmit yapayım dersen üzülürsün.
  • orpheus  (09.07.11 18:27:46 ~ 18:31:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.