[]

En iyi anti-virüs?

Selamlar Duyuru,

Bilgisayarımı aldığımda içinde McCafe vardı ama o da bilmem kaç aylıktı..ve süresi bitti. Biraz araştırdım ama fena halde kararsız kaldım...

Kimisi Norton Internet Security 2011 en iyi diyor (Norton'u çok çok eskiden kullanmıştım, çok fena kasıyordu..şimdi denemek bile istemiyorum, o derece)

Kimisi Kaspersky Pure süper olmuş, Kaspersky eskisi gibi kasmıyor, çok da iyi temiz tutuyor diyor..

Eset Nod32 diyen de var, eski bilgisayarımda onu kullanıyordum ama bi autorun'ı bile bulmaktan acizdi :S (niye kullanıyordum ki acaba O.o )

Hatta Microsoft Security Essentials bile bilmem kaç testten çok iyi sonuçlar almış, çok iyi diyen de duydum. Ama Microsoft bu yahu...evet bedava ama!?

Benim tek ihtiyacım başkasının flash'ından, hdd'sinden ve internetten gelebilecek virüslerden kaçınmak.. (aslında pek çok kişinin derdi bu sanırım)

Sözün özü, peki siz ne önerirsiniz? Neden?

 
avg tek geçerim.5 yıldır aralıksız kullanırım 2 kere format attım bilgisayarıma oda system 32 dosyası yüzünden olmuştu.bence hiç düşünme.


  • zıcanadam  (09.07.11 13:49:28) 
"avira premium security suite" diye kafanı biraz daha karıştırayım


  • sanal uyku  (09.07.11 13:58:48) 
avira +1


  • delfina  (09.07.11 14:00:48) 
eset smart securty 3 tabiiki. biçok antivir kullandım. internet ve pc koruyucu olarak kaspersky, panda cloud ve diğer, mccafe, microsoft, norton hepsini kullandım ve benim için önemli olan pc yi kasmaması ve internet-pc koruması fakat hiçbirinden istediğim randımanı alamadım.

eset nod32 iyi değil onu söyliyim zaten internet koruması yok onun. "eset smart securty" internet-pc bazlı çalışır. neden e.s.s.?
-bilgisayarı gerçekten kasmıyor özellikle ess 3 (eski versiyon diye küçümseme)
-şirket güncellemeleri mükemmel
-eğer virüs tehdidi varsa extra tarama yapmana gerek kalmadan, virüsleri yanlış tanımlamadan karantinaya alıyor
-pc nize virüs yüklemeye çalışan sitelere engelleme koyarak "güvenliğiniz için engellenmiştir. yinede devam edilsinmi" sorusunu sorar yada girersin o gelen tehditleri göstererek engeller vs. sonuçta pc ye bulaşmaz
-kaspersky gibi virüs yayıldıktan sonra korumaya çalışmaz anında karantinaya alır
-flashları kesin bi şekilde temizler. temizleyemediğini karantinya alarak flash ı kullandığın süre boyunca pc ye bulaştırtmaz

ve daha aklıma gelmeyen bir iki şey daha hepsi tecrübeyle sabittir. crack bulmakta kolay. ess yi bulduktan sonra hiç değiştirme ihtiyacı duymadım
  • neysene  (09.07.11 14:15:44) 
Mcafee leş, Norton leş.

Bende Eset var, iki sebebi, birincisi kaçak kullanımı kolay, ikincisi sistemi kasmıyor ve sizin müdahelenize gerek kalmadan herşeyi yapabiliyor, verdiği kararlar genelde doğru kararlar yani. Virüslü dosyayı cart diye silmiyor, karantinaya alıyor, ya da ne yapam ben bunu diyor.

Kaspersky kullanıcısıydım, sistemi çok yoruyor, bildiğin komplike arayüzü var, tamam yaptığı iş bi sürü ama her yerden tuşlar fırlayan bir arayüzü olması iyi değil.

Arkadaşım microsoft security essentials kullanıyor, dediğine göre gayet iyiymiş.

Şu da var, firewall ev kullanıcılarına pek gerekli değil. Şimdiye kadar öyle port tarama vs olayları olmadı pcme. Tek avantajı, portlarda neler olup bittiğini görebiliyorsunuz, programların internete çıkışlarını takip edebiliyorsunuz.

Kaspersky kraldı, neden piyasayı ESET'e kaptırdı derseniz, birincisi kasma olayı ikincisi Kaspersky en başlarda kaçak keyler ile kullanıma göz yumarken son zamanlarda 2 günde bir key leri blacklist etmeye başladı. Sonuç olarak da, millet onla uğraşmak yerine antivirüs değiştirdi :)

AVG sürekli, bu benim beleş sürümüm, bak paralısını alırsan şunları da kullanabilirsin, para ver diye fakir edebiyatı yapar, rahatsız eder.

Avira kullanmadım, ama iyi diyorlar.

Eset Smart Security ya da Microsoft security essentials derim ben
  • bonjurkes  (09.07.11 14:24:31) 
KAV 2011


  • kiral  (09.07.11 14:28:15) 
microsoft security essentials dedğin işi görür.


  • unfinished sympathy  (09.07.11 15:06:05) 
görünüşe bakılırsa eset smart security'nin oluru var..şansımı onunla deneyeceğim bakalım..teşekkür ederim ilginiz için =)


  • spider03  (09.07.11 15:34:27) 
Bir bilgisayarda Avira, diğerinde AVG var. İkisi de gayet güzel, bedava ve yeterli. AVG daha sessiz sakin güncelleme konusunda.


  • sourlemonade  (09.07.11 15:35:48) 
Avast'ı deneyin vazgeçemiyeceksiniz. 6.0.1000


  • poyrazl  (09.07.11 15:43:54) 
norton leş diyenleri anlamıyorum, nesi leş nesi kasıyo arkadaş 3gb ram var harıl harıl çalışıyor

norton 360, çünkü;
1. virüs fln affetmiyor 2 yıldır yüklü bilgisayarımda ve zerre virüs derdim olmadı trojan derdim olmadı, zamanında nod32 de yükledim, exe'ye dair ne varsa siliyor sana sormadan, norton silmekten önce karantinaya alıyor, düzeltilsinmi diye sana soruyor, sil dediğinde siliyor.
2. sürekli güncel sürekli kendini yeniliyor, 2 3 hafta internete girmemiş olun hemen kırmızı olup güncel değil diyor ve en ufak internet bağlantısında çaktırmadan altta kendi kendini update ediyor, sizin ruhunuz bile duymuyo.
3. son özelliklerle birlikte "bu uygulamayı sizden önce dünyada kaç kişi kullanmış?" bu soruya bile cevap verebiliyo, çok tanınmamış bir programsa ona göre uyarıyor ki yükleme sırasında bi terslik görsün hiç affetmiyor.
4. kasmıyor. ama gerçekten kasmıyor, laptobum 3gb ram 2.53 işlemcisi var, evdeki pc 1gb ram 2 işlemci var, amcamın pc 512 ram'e sahip. ve hepsi 1 yıl süresi bittiğinde hemen arayıp tekrar nasıl yapcaklarını soruyor.
5. tehlikeli gördüğü sitelerde emin misin bak virüs var diyerek soruyor ve genede bir virüsle karşılaşıldığında hemen alttan uyarısını verip "biz sorunu hallettik sen devam et" demesini biliyor.

zamanında eski bilgisayarımda nod32,avast,kaspersky,norton hepsini kullandım, norton o zamanlar gerçekten kastırıyordu, avast kuruluydu en uzun süre kaspersky'nin nortondan aşağı kalır hali yoktu, nod32 komple fecaat zaten ne var ne yok siliyo yüklediğine pişman ediyo adamı.

ama laptop'u aldıktan sonra yanında verilen norton 360 ve 2 yıldır süregelen mutluluk. annem bile "o antivirüs iyiymiş geçen bişeyler oldu yedeklemişmi ne yapmış anlamadım tuttu her şeyi geri yükledi" dedi.
  • trajikomix  (09.07.11 16:12:45) 
@neysene dostum bende zaten sizin yazdıklarınıza zıt bir şey demedimki yada size dokunduran bir şey demedim, sadece norton'un sanıldığı kadar kastırmadığını ve nod32,avast,kaspersky'den iyi olduğunu anlattım. şuan bende crackli halini kullanıyorum zaten 180 gün free, süre bittikten sonra tekrar crack ve 180 gün gene aynı, zamanında paralısınıda kullandım hiç bir fark yok şimdikiyle. sadece yedekleme alamıyorsun ki paralıykende yapamıyordum onu sanal sürücü dolduğu için.

img17.imageshack.us

tarama yaparken bile ne kadar bellek yediği görünüyo burda.
  • trajikomix  (09.07.11 19:01:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.