[]

Antik kentlerdeki heykellerin kafaları nerde?

Antik kent veya tarihi yerleri gezdiğimde çoğu heykelin kafa kısmının olmadığını fark ettim. Bu durum kafaların kaçırılarak başka ülkelerde kara borsada satılmasından veya başka müzelerde sergilenmesinden mi kaynaklanıyor? Heykelle ilgili en özel kısmın baş kısmı olduğunu düşünürsek aklıma bundan daha mantıklı bir açıklama gelmiyor. Bilen gören varsa cevap için şimdiden teşekkürler...




 
birçoğunun kollarının da olmadığı ve kolların bir değeri olmayacağı da düşünülürse ince kısımların zaman aşımına uğradığı kanısına varabiliriz. ama hırsızlık da tabi büyük etken.


  • falandankorkmamfilandankorktugumkadar  (08.07.11 15:25:28) 
istanbul arkeoloji müzesinde de çok kafa büstü var.. fakat bunlar dediğin heykellere mi ait yoksa ayrı birer yapıt mı bilemiyorum..


  • huysuz tosbaa  (08.07.11 15:26:00) 
eskiden daha da yaygındı da, heykeli put yerine koyan yurdum insanı buna tepki olarak heykelleri parçalamaya yönelmiş ve en azından kafalarını kırmıştır.


  • thefin  (08.07.11 15:43:10) 
islamiyetteki göz yasağına bağlamışımdır ben de. Afganistan'daki dinamitlemenin daha kibar hali gibi yani.


  • pyro clustic flow  (08.07.11 17:01:18) 
theconqueror cevabıyla süper entry nick uyumu yakalamış :d bence de çalınıyolardır


  • cubuk makarna  (08.07.11 17:09:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.