[]

Hukukçular help please

Arkadaşlar durum şu,

Birkaç ay önce abimin işyerine ait olan bir arabayı satın aldım. Fakat arabayı üstüme almamıştım. Arabanın şirket adına olan kalan kredisini kapatarak arabayı teslim aldım. Güvendiğimiz için herhangi bir belge imzalamadık, sadece kredinin kapandığına dair belge var ama isim yazmıyor.

Şimdi şirketin patronu abimle bozuştuğundan arabayı geri istiyor ve polise şikayet edeceğini söylüyor, yapabileceğimiz bir şey var mı acaba?


not: üstte kalabilir mi durum ciddi

 
kıt kanaat borçlar bilgimle şunu diyebilirim ki araba gitmiş bi kere ama verdiğiniz para için sebepsiz zenginleşme davası açıp geri alabilirsiniz.


  • trajikomix  (08.07.11 15:06:52) 
kredi borcunu kapattığınız dekont elinizde mi?


  • godless frog  (08.07.11 15:09:25) 
aynen trajikomik'in dediği gibi. İnsanlar ailesine güvenmiyor artık sizin güveniniz de ilginç olmuş. Kredinin sizin tarafınızdan yatırıldığına dair bir belge varsa elinizde (banka transferi olur, dekont olur vs) yatırdığınız parayı talep etme hakkınız var. ancak arabayı teslim etseniz iyi olur...


  • vejeteryan vampir  (08.07.11 15:10:16) 
belge var elimde ama benim tarafımdan yatırıldığı yazmıyor, mallık yaptık biraz araba gitti sanırım =)


  • tikky gorunumlu karadeniz insani  (08.07.11 15:17:03 ~ 15:17:19) 
belge eğer aslıysa verdiğiniz parayı alabilirsiniz.
sağlam bi avukatla arabayı dahi kurtarabilirsiniz şu durumda.

  • godless frog  (08.07.11 15:18:31) 
arabaqnın ikinci el değeri ne kadar, sizin yatırdığınız miktar ne kadar?


  • godless frog  (08.07.11 15:19:03) 
araba şu an 12-13 bin sanırım 11600 tl kredisi borcu vardı onu yatırıp aldık, ne diosun bankadan geri alma durumu mu var?


  • tikky gorunumlu karadeniz insani  (08.07.11 15:28:59) 
o araba senin dostum kurtuluşu yok o adamın.


  • godless frog  (08.07.11 15:47:26) 
yanlış bilgi vermeyelim lütfen. araba satışları boşuna noterden yapılmıyor. sözleşme falan da yokmuş elinde hem de.

ancak paranızı geri alabilirsiniz. hem boşverin size araba mı yok. :) banka dekontunun aslı mı? gidip nakit mi yatırdınız? Hesaptan transfer ettiyseniz ortaya çıkar. neyse önce bir parayı isteyin, sorun çıkacak gibiyse bir avukata başvurun.
  • vejeteryan vampir  (08.07.11 15:51:43) 
eksik anlattım sanırım parayı bankaya yatırarak onların adına olan bir krediyi kapattık, yani gidip adamlardan para istemek mantıklı değil

bankaya gidip yaptığım ödemeyi geri almak istiyorum, kredi normal vadesiyle devam etsin gibi bişey denebilir mi?
  • tikky gorunumlu karadeniz insani  (08.07.11 15:54:09) 
bankacı olarak söylüyorum; bankayla işiniz yok, kredi kapanmış, o ihtimali düşünmeyin


  • inspectorjavert  (08.07.11 16:46:50) 
o araba dediysem.
adam ya paranı geri verecek ya da arabayı verecek manasında.

sizin yapmanız gereken sadece ödemeyi siizn kendi paranızla yaptığınızı ispatlamanız.
  • godless frog  (08.07.11 16:50:52) 
tek bir şansınız var, arabanın sahibine sebepsiz zenginleşme davası açarak ödemiş olduğunuz kredi borcunu o kişiden talep etmek. buradaki kilit nokta ise kredi borcunu arabanın satılma ihtimaline duyduğunuz güven sebebiyle ödemiş olmanız. durup dururken bir kişi bir diğerinin kredi borcunu neden kapatsın.


  • nesilsiz  (08.07.11 16:53:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.