[]

İş yerinde sorunlar

öncelikle (git: 274201 )

patronumla konuştum. tüm sıkıntılarımı birbir anlattım. işte aldığım cevaplar:
1) cumartesi mesai yapmamak diye bir şey yok. ben sana iş görüşmesinde "cumartesi mesai yok" diye yanlış söyledim. sonra da biraz idare ettim ama hata yaptım. burda iş olduğu sürece gelmelisin.

2)bizde sadece yılbaşında zam olur. onun dışında zam yapmayız. senin yanlışın var. öyle dememişimdir.

3) asgari geçim indirimin maaşının içinde ödeniyor. sana ne kadar maaş dediysem içinde hepsi var, ekstra bir ödeme yok.

şimdi ben ne yapayım? bir gün bile durmak istemiyorum burda. kendimi resmen kandırılmış hissediyorum. iş bulmadan çıkıp gitsem aptallık mı yapmış olurum?

 
Adam açık açık yalan söylüyor işte. Şikayet edebildiğin tüm durumları şikayet et. En yakın zamanda da o iş yerinden ayrılmış.


  • theodor  (08.07.11 14:57:12) 
bas istifayı git. göt gibi kalsın pezevenk. ne lan bu babasının uşağımı var burada.

not: deli gibi hastayım, işteyim, asabiyim!
  • derman  (08.07.11 14:59:13) 
Bu şartlarda çalışamayacağını, istifa edeceğini söyle. Eğer sözleşme yaptıysan, yasal ihbar süresine dikkat et.

Not: Eğer duyuruya yönlendirmek istiyorsan "bkz" ile değil de "git" kullanmalısın.
  • shangrilla  (08.07.11 15:01:22) 
şu dakka gider istifa ederim ben olsam, şaka mı lan bu?


  • kelimeyounu  (08.07.11 15:06:53) 
bir süre daha çalışmaya devam et. Bu sürede avukat veya işi bilin biriyle konuş. Ayrıca yine bu süre içinde bulabildiğin, elde edebildiğin tüm kullanabileceğin belgeleri toplamaya bak. Son olarak tüm belgelerle birlikte git dava aç. Tazminatınıda iste tabi.


  • poseidon1  (08.07.11 15:09:45) 
iş bulmadan istifa etme. iş ara bulunca çık.


  • teflon  (08.07.11 15:19:09) 
iş bul öyle çık


  • azeroth  (08.07.11 15:33:08) 
çok çok zor durumda kalmayacaksan istifa et.. şerefsizler, sinir oldum.
hatta istifa ederken de elimde konuştuklarımıza dair belgelendirebileceklerim var diye de tehdit et. yavşağın oğlu!
ne diye sorarsa götoş ses kaydı var diyebilirsin
inandırıcı olmayacak biliyorum ama az da olsa belki diyebilir.
şaka gibi at kafası
  • koskoca devletin adi osmanli len  (08.07.11 15:33:23) 
İş bul ondan sonra ayrıl. Sen bırakınca şirketin göt gibi ortada kalmaz, geçin onları.


  • benlik bu kadar  (08.07.11 15:34:53) 
menejerlik oyunlarinin diliyle soylersek considering his options durumuna gecis yapmanin zamani gelmis sanirsam.
birikim / is potansiyeli durumlarina gore derhal istifa verip tatile cikabilir, kafani dinlerken is arayabilir; ya da is ayarladiktan sonra ayrilabilirsin.
is aradiginin duyulmasi ile sartlarin degisirse bilemem.
  • viva paulista  (08.07.11 15:50:55) 
kim olsa senin hissettiğini hisseder. İş bulana kadar orada kal iş bulunca çık. Onlara iş aradığını çaktırma. İş bulmadan çıkma. Eğer dayanabilirsen tabi.


  • cemek  (08.07.11 15:53:03) 
Öncelikle tebrikler, hiç vakit geçirmeden direk konuştuğunuz için. Bence direk basmayın istifayı. Bunlar çalışma hayatında sık karşılaşılan şeyler duygusal değil profesyonel ve akılcı davranın. Buradan geçeceğiniz yerde şu an çalışıyor olmak avantajlıdır. Önce iş bulun bir süre daha dişinizi sıkın. Ama emin ol adam olmaz o patrondan senin suyunu çıkartır ama yarın öbürgün bir ikramiyeyi zammı çok görür işleri iyi gider yılbaşında kötü gidince kusura bakma çeker. Avukattır şikayettir uğraşmaya değmez bence boşverin. Doğru karar verdiğinize inanıyorum umarım hayırlısı olur sizin için.


  • manfool  (08.07.11 15:57:08 ~ 15:57:59) 
bir ik personeli olarak cevap veriyorum,

1- haftalık çalışma süren 1er saat yemekleri düştükten sonra 45 saati geçiyor ve fazla mesai ücreti almıyorsan o paraları mahkemede çatır çatır alırsın

2- zam konusunda ne yazık ki yapacak bir şey yok. sonuçta hiç bir işveren iş sözleşmesine yılda .. kere şu kadar zam yapılır yazmaz.

3- 2. soruyla bağlantılı olacak yine. eğer iş sözleşmen yok ise (yok gibi anladım)verdiği maaşı asgari ücretin altında kalmamak kaydıyla agi dahil olarak gösterebilir.

nacizane tavsiyem bu küçük patron işletmesiyle uğraşmak istemiyor isen maaşını alır almaz (içeride paran kalmayacak şekilde) bas istifayı git. otursun göt üstü. ihbar filan da hiç bir şey alamaz senden.

yok uğraşıcam dersen de bir avukat bul noter kanalıyla iş akdini haklı nedenlerle feshedip mahkemeye ver.
  • payroller on the moon  (08.07.11 19:33:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.