[]

Hacizden kaçmak vol2

Selam arkadaşlar.

Şimdi benim kredi borcum var, taksitler iptal edildi ve bir hafta içinde borcun tamamını istiyorlar.

babama ait apartmanda oturuyorum. apartmanın en alt dairesi şu an boş, 4 ay sonra da bina yıkılacak, yerine yenisi yapılacak. inşaat sürecinde de mütahidin vereceği bir dairede oturacağım.

şimdi ben bu en alt daireye ikamet kaydımı aldırsam, geldiklerinde de kapıyı açıp "buyru ben burda oturuyorum, aha bu da sandalye buyrun alın, ters çevirirseniz dördünüze de yeter" desem, "hasktir lan ordan" diyip eskiden kaydımın olduğu üst kata çıkarlar mı?

nedir sizce durum?

 
Bir kere hangi bankadan ya da kurumdan aldığınızı söylerseniz süreci aktarabilirim.


  • lebanon  (08.07.11 03:10:45) 
türk ekonomi bankası, ihtiyaç kredisi.


  • sakingitarist  (08.07.11 03:24:34) 
hapis cezası yok mu haciz noktasında?


  • jassinpera  (08.07.11 03:28:29) 
jassinpera nın dediği gibi, hapis cezası var.


  • pipbull  (08.07.11 03:54:19) 
geçen arkadaşlarla bu konuyu konuşuyorduk da. şöyle olabilir belki; misal 1.500 tl'lik haciz geldi ve onun için memurlar bir tarihte gelecek size diyelim. tam o tarihte evde eski püskü halı, tv, buzdolabı falan böyle 2. ele satsan 100 tl den fazla vermeyecekleri ama sıfırını almaya kalksan 5 milyardan aşşağı alamayacağın şeyleri bıraksan evde ve o memurlar onları almaya mecbur kalsa? kazanan sen olursun gibi gelmişti bize. tabi memurların bu tür durumlarda başka seçenekleri varmı yokmu onu bilemiyorum.


  • daglien  (08.07.11 03:55:57) 
eski eşya konduğunda sadece zaman kazanabilir. sonuçta o mallar satıldığında borç karşılanmayacağı için kalanına da tekrar haciz yapacaklar. hatta avukat dişliyse sizi takip eder misafirlikte bile haciz yapabilir.


  • pipbull  (08.07.11 04:04:15) 
www.hukuki.net

burda tam sizlik dahiyane bi fikir var sanki
  • buffy de vampir sayilir  (08.07.11 04:12:37) 
eğer borcunuzu yapılandırmadıysanız avukatlık bürosunda, hiç bi halt yiyemezler. ailene burda oturmuyor dedirt bi problem çıkmaz. eve zorla girip eşya vs. alırlarsa eğer dava açın %900 kazanırsınız davayı.


  • altini ser incisi ker  (08.07.11 11:20:47) 
Çalışıyorsan maaşına da haciz koyabilirler, belki eve hic gelmeyecekler bile...


  • catamenia  (08.07.11 13:04:40) 
henüz çalışmıyorum, işe girince maaşıma haciz koymalarını kendim istiyecem zaten. ödeyecem borcu ama, şu an sıkıntılıyım işte. anlamıyorlar da halden eşşoğleşşekler. :)ayrıca avukat'ın beni takip edeceğini sanmıyorum 6.000 liralık borç için. eder mi lan?


  • sakingitarist  (08.07.11 14:28:45) 
Moral bozmak gibi olmasin ama takip eder...
Genelde bankalar sizin borcunuzu avukatlara satarlar örneğin 6.000 borcu banka avukata 3.000 TL ye devretmiştir.
Avukatta almak daha fazlasını kazanmak için elinden geleni yapar.
  • catamenia  (08.07.11 15:36:16) 
avukat takip etmez mi? hhahah çok fena hatadasın arkadaşım.
150 liralık turkcell faturası için icra memuru gönderildiğini biliyorum.
icra memuru işlemleri falan zaten 120 lira. 150 lira+avukat parası+dava ücreti+icra masraflarını ödemek zorunda kalırsın.
sen param yok ödemiyorum dediğinde hapis cezası çıkartabilirler.
o zaman bir gün bir polis çevirmesinde göz altına alınabilirsiniz.
size şöyle bir önerim olabilir,borç 6 bin lira mı? gidin 200 lira yatırın. arayın avukatı, iş arıyorum, elimdeki parayı verdim, elime nakit geçer geçmez tekrar yatırıcam diyin. sonra gerçekten elinize 100 lira bile geçse gidin yatırın bir süre, hem borcu azaltmış hem de avukatın icra getirmesini önlemiş,geciktirmiş olursunuz.
  • jassinpera  (08.07.11 18:52:05) 
yahu ben mi yanlış biliyorum adam borcunu ödeyemezse parası yoksa hapse falan girmez aciz vesikası verilir, sadece mal beyanında bulunmama veya yanlış bilgi verme gibi durumlarda hapis cezası vardır ki süresi 3 aydır bunun.


  • konserve misir  (08.07.11 19:27:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.