[]

Radyasyonun insana etkisi

Yıllar yıllar önce duymuştum. Radyasyon insan bünyesini %99 olasılıkla kötü, %1 olasılıkla iyi etkiliyormuş. Hani iyi derken; zekasını geliştiriyor diye not almışım kendimce. O zaman almışım kaydetmişim şimdi beynimi temizlerken karşıma çıktı.

Gugıl sörç fikir vermedi. Biliyorsanız bi kaynak verin de aklımda havada kalan şu bilgiyi ya gerçek kabul edeyim ya da çöpe atayım.

Teşekkürler.

 
Ben şöyle bir şeyler buldum google'da (İngilizce):

www.tutorvista.com

www.sciencedaily.com
  • shangrilla  (08.07.11 01:33:45) 
%99 lafın gelişi, %99.999 daha mantıklı olur.
elini bir şeyin içine sokup rastgele mıncıklarsan, daha iyi olma ihtimali işte, daha düşük. bu bir şey de dna oluyor.

  • desdinova  (08.07.11 01:42:55) 
Çok düz mantık, minimal bilgiyle, belki kimse bir şey yazmaz, hiç yoktan iyidir diyerekten;

Radyasyonun insan bünyesine etkisini DNA'yı etkilemesiyle, bozmasıyla gösteriyor; yani senin "olağan" gördüğün standart insana nazaran ortaya daha farklı sonuçlar çıkarabiliyor, şu anki bahsi geçen olağan insan modelinin ortaya çıkması kadar olasılıksız olmasa da, radyasyonun bireyler üzerindeki etkisinin olumlu etkisi, olumsuza göre çok ama çok daha küçük.

Tabii burada sorgulanması gereken "iyi" veya "kötü"yü nasıl tanımladığınız.

Havada kalan bilginizi daha da bir uçurdum, kolay gelsin gece gece :)
  • uyku inadim inat  (08.07.11 01:49:31) 
bence mantıklı ya belkide dna nı değiştirip seni süper güçlü biri yada mükemmel zeki biri yapar. bence vardır ya böyle birşey sen devam et bulursun bence


  • snp_kubra  (08.07.11 02:02:47) 
incredible hulk olsun spider man olsun. bence iyidir.


  • turangue  (08.07.11 02:33:42) 
hangi radyasyon? electromagnetic radyasyonun kanıtlanmış etkileri var çiftlik hayvanları üstünde yapılmış deneylerde buyumeyi arttırdıgı vs. electromagnetic treatment diye aratırsan bişeyler cıkar. sonra nükleer tıp diye bi dal var, radyoaktif iyot tedavisi vs.


  • heyamo  (08.07.11 04:26:47) 
sonuç olarak laptop, telefon yüzünden erken ölecek miyiz?


  • goldentitan  (08.07.11 22:32:29) 
goldentitan, evet öleceğiz bir de yasarken kalitesiz yasayacagız bonus olarak.


  • heyamo  (10.07.11 03:54:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.