[]

schengen vizesi / paris uçak bileti?

1) schengen vizesi almam lazım
2) pasaportumdaki tek çıkış "şili"
3) 14 günlük vize gerekiyor (maksimum)
4) gidişte kalacağım yeri belirtmem şart mı? couchsurfing ile kalacaksam ne yapmam lazım? ya da arkadaşımda?
5) çalıştığım şirketim turistik amaçlı gideceğimi, maaş bilgimi ve ne zaman döneceğimi yazabiliyor bu avantaj mı?
6) fransa için mi almak zorundayım? fransaya gitmem lazım
7) paris'e en ucuz uçak bileti nereden bulabilirim?
8) vize için vadesiz hesabımda ne kadar para bulundurmam lazım?
9) kredi kartı borcu vize almaya engel mi?

teşekkürler :)

 
4. tabi ki bir adres bekliyorlar senden, sahte rezervasyon olabilir. vizeni aldiktan sonra iptal edersin. (booking.com). Ya da arkadasinda kalacaksan oranin adresi.
5. kesinlikle avantaj.
6. schengen ulkelerinden herhangi birinden schengen vizesi alabilirsin. hangisi daha kolay verir bilmiyorum.
7. skyscanner.net
8. kimseye muhtac olmayacagini gosterecek kadar para.
9. ne kadar borctan bahsediyoruz? cok ciddi degilse sorun cikmaz. gerci babam yillarca kara listede oldugu halde cikti yurtdisina kac kez.
  • luin 41  (07.07.11 18:54:54 ~ 08.07.11 17:06:51) 
4)En azından ilk girişinizden sonraki 3-4 gün nerede kalacağınıza dair bildirimde bulunmanız gerekecek. Neden böyle derlerse, başka bir şehre gideceğim falan diyin. Couchsurfing olayını bilmiyorum. Ama en temizi, ilk günler için bi' hostelden rezervasyon yaptırmanız olur.
7)Hangi tarihte gideceğinize bağlı. Bazen Onur Air'de ucuz bilet satılıyor. Ama dediğim gibi, önemli olan biletinizi önceden satın almanız.
8)Fransa vizesi için, 3.500 bin TL demişti bana tur, ama ben 2.000'le aldım 20 günlük vizeyi. Aracı ile alacaksanız, daha rahat alırsınız vizenizi.
9)Kullanabileceğiniz limit yüksekse, sorun olabileceğini sanmıyorum.

İyi seyahatler.
  • buf-e kür  (07.07.11 19:46:30) 
4)vize süren kadar rezervasyon istiyorlar. mesela ben almanyadan aldım vizemi, 12 gün almanyada göstermem gerekti halbuki fransaya da geçtim.

6)ilk giriş yapacağın ülke fransa ise evet fransadan alman gerekiyor. diğer türlü biraz riskli oluyor.
7) www.cafebilet.com
kolay gelsin.
  • omonia  (07.07.11 20:54:32) 
peki şöyle sorsam;

ucuza uçmak için aktarmalı olarak brüksel'den fransa'ya geçecek olursam vize başvurusunda brüksel'deki bi otelden mi rezervasyon isterler?

fransa'dan yapacağım bi rezervasyon yeterli olur mu? ayrıca rezervasyon yaptırıp otele gitmemek gibi seçenekler mevcut mu? ben couchsurfing ile kalmak istiyorum mesela? :)
  • enola gay  (11.07.11 09:26:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.