[]

Matlab versiyonlarının farklı eig( ) sonuçları

sınıflandırma için yazdığım kodu, 3 farklı bilgisayarda farklı matlab versiyonlarında denedim, 3 birbirinden oldukça farklı sonuç çıktı. debug ederek sorunun eig() fonksiyonundan kaynaklandığını gördüm. çok saçma değil mi bu ya? bu kadar sık kullanılan bir fonksiyonda böyle farklı sonuçlar çıkıyorsa nasıl bilimsel veriler elde edilebilir?




 
"If S is sparse and symmetric, you can use d = eig(S) to return the eigenvalues of S. If S is sparse but not symmetric, or if you want to return the eigenvectors of S, use the function eigs instead of eig."

www.mathworks.com
  • desdinova  (07.07.11 18:44:12) 
kullandigin bilgisayarlar/matlabin kendisi 32bit/64bit versiyonu olabilir, fark buradan da kaynaklaniyor olabilir. cok farkli sonuclar elde etmemen lazim yine de. eig'e giden matrixlerin her bilgisayarda da ayni mi emin misin?


  • raist  (07.07.11 19:04:34) 
Matris hayvani bir şey değilse (elle girmeye üşenirim 10x10'dan filan fazlaysa) gönderin, Mathematica ve Maple ile de bakayım.


  • sourlemonade  (07.07.11 20:00:23) 
@desdinova eigs kullanmak gerekse de bundaki sonuçların farklı çıkmaması gerek diye düşünüyorum.

@raist evet data eig'a gelene kadar hep aynı, eig'dan farklı sonuçlar çıkıyor.

@cosmicstring eeg data'sının bayağı filtrelenmiş ve feature'ları çıkarılmış durumda 60x60 bir matrix.

yine de bir eigs'la deneyeyim, bakalım...
  • restlesss  (07.07.11 21:53:32) 
60. dereceden bir denklem çözdürüyorsunuz yani. 60 tane çözümü olacak (bazıları aynı olabilir). Tüm çözümleri görüyor musunuz? (Bu işleri benden iyi biliyor olabilirsiniz, tereciye tere satıyorsam affedin.)


  • sourlemonade  (07.07.11 22:00:08) 
@cosmicstring aynı bilgisayar ve aynı versiyonda sonuçlar hep aynı çıkıyor, hep farklı çıkması gerekirdi o zaman...


  • restlesss  (10.07.11 16:06:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.