[]

aGPS wi-fi yer konumlama

telefonunda agps var yani internet yardımıyla yerimi buluyor ben internete evimdeki modemden baglaniyorum , evdeyken gps telefonun yerinimi yoksa modemin yerinimi baz alıyor modem yeri şaşma sonucta kablolarla gelen bir hat, peki telefondan nasıl algılanıyor bağlanma yolu modemden geçiyor sonuçta




 
telefondan agps kullandığında kullandığın baz istasyonunu gösteriyor bulunduğun yer olarak (ya da civardaki 3 farklı baz istasyonunun konumuna göre senin yerini mi belirliyordu neydi)

internetten kullandığında ise, gösterdiği yer muhtemelen internet hattının bağlı olduğu ana bölge olacaktır
  • bonjurkes  (07.07.11 15:35:32) 
en basitinden (bkz: tracert)


  • entrapmen  (07.07.11 15:41:00) 
agps modeme bakmaz.
kullandığın network tabanlı app ler agps i kullandığı için böyle bir yanılgıya düşüyorsun.

  • benlik bu kadar  (07.07.11 15:50:40 ~ 15:57:57) 
agps'in asıl işi uydu konumunu netten çekerek çabuk sabitlemeyi sağlamak. bunun yanında ip'den falan tahmini konum öğrenilebiliyor zaten. bunlar güçlerini birleştirdi mi yer şappadanak bulunuyor.


  • hububrad  (07.07.11 16:25:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.