[]

muayenesi geçmiş araç?

1)muayenesi geçmiş araçın ruhsatı devredilebilir mi? satışta sıkıntı çıkar mı yani noterde?

2)aynı soru motorlu taşıtlar vergisi için?


 
ruhsat deviri bilmiyorum ama buyuk ihtimalle aynidir: satış icin vergi borcu olmamasi ve muayenesinin yapilmis olmasi kesinlikle gerekiyor. satın almak istedigim aracta bu sorunlar cıkmıstı ve eski sahibi paşa paşa muayene yaptırıp, tüm borçlarını vs kapatıktan sonra satabildi aracı bana.


  • honfleur  (06.07.11 23:54:28) 
muayenesi geçmiş araç satışı yapılabilir. muayenesi 09/2010'da dolmuş aracı 04/2011'de aldım ben, geçici ruhsat veriyorlar, bunun yanında 15 gün içerisinde muayene yaptırmanız gereken bir belge veriyorlar. muayene ederken gecikmiş her ay için 7 tl gibi bir meblağı ceza olarak ödersiniz. eğer uğraşmak istemezseniz satıcıdan muayenesini tamamlayıp getirmesini isteyebilirsiniz.

ruhsat emniyet'ten adresinize geliyor daha sonra.

eski dönem borcu vergi borcu olmaması gerekiyor.
  • altinci nesil caylak  (07.07.11 08:39:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.