[]

R10.net'teki gelirlerin vergisi var mi?

Buradaki kullanicilar yaptiklari online isler uzerinden kucuk de olsa para kazaniyorlar. Normalde bu gelir uzerinden stopaj vergisi odenmesi gerekiyor galiba. Bu vergi odeniyor mu? pillinetwork de kullanicilarina ufak meblaglar oduyordu[ 5 lira, 10 lira gibi] ama stopaj vergisini kazanc saglayan kullanicilar oduyordu. Odemek zorundaydilar.

R10.net dekiler bu odemeyi yapiyor mu peki?


 
firma olmadığı sürece kimse vergi ödemez, ben sana php script yazdım diye devlete vergi vereceksem o işin içinden çıkılmaz, ondan dolayı kimse vermiyor.

Bunu r10 da sorman daha mantıklı olur tabi
  • bonjurkes  (06.07.11 18:42:00) 
bonjurkes, e o zaman herkes firmalari kapatip sahis uzerinden islerini yurutsun?
php script'i diger hizmet urunlerinden ayiran nedir ki? illa commodity urun mu olmasi gerekiyor?

  • comptrol  (06.07.11 18:50:10) 
e zaten öyle yapıyorlar dikkat edersen, r10 da istediğin bir işi istediğin rakama yaptıracak birini mutlaka bulabilirsin. Ahmet o işi x 'e yaparken bir firma aynı iş için 5x para ister. E doğal olarak da herkes ucuza yaptırır.

Freelancer olayının mantığı o zaten :)
  • bonjurkes  (06.07.11 18:52:53) 
Sağ cebinden sol cebine para aktarırken bile vergi ödemek zorundasın (tamam, abarttım).

Ayrıca vergi ödemek için şirket olmaya gerek yok. Serbest meslek makbuzu ya da gider pusulası vs... düzenleyerek vergini verebilirsin.

Tabii kimse vergi vermediği için durum kanıksanmış ama olay bu. Diğer bütün yollar yaşadışıdır ve ceza gerektirir.
  • ataturkiye  (06.07.11 18:57:11) 
@ataturkiye

insanlar 30-40 liraya scriptler yazıyor, işler yapıyor bir de buna vergi verirse ne kadar para alacak :) r10 da o işi yapanların çoğu daha liseli falan, bu adamlar cep harçlıklarını çıkartıyorlar, adamların vergiden haberi yok daha.

Geçerli bir bahane değil tabi ki ama durum bu.
  • bonjurkes  (06.07.11 19:02:18) 
@bonjurkes, freelance'in mantigi o degil tabii ki. onlar da vergi mukellefidir. Liseli olmasi neyi degistirir ki, sahibinden.com'da liseliler urun sattigi icin vergi muhafiyetine mi ugruyorlardi. E-ticarette sahibinden.com gibi sitelerdeki dusuk meblagli alim/satimlara bile el atan devlet bunlara neden goz yumuyor anlamiyorum. Sizce gozunden mi kaciyor?


  • comptrol  (06.07.11 20:46:41) 
Sahibinden.com bu işler üzerinde özelleştiği için ve işlem hacmi çok büyük olduğu için göze batıyor. R10.net'in bu ücretli iş yaptırma olayları pek bilinmiyor.


  • ataturkiye  (06.07.11 21:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.