[]

askerde ilaç kullanılabilir mi

yakında her türk genci gibi askere gidiyorum. fakat aklıma takılan bir şey var. bende anksiyete bozukluğu ve panik atak ve buna bağlı olarak depresyoron var. askerde ilaç kullanılabilir mi?




 
ilk muayenede bunu belirtirsin. her ihtimale karşı yanında bir miktar götür yakalarlarsa bilmiyordum dersin. gittiğin yere göre ilk muayeneden sonra ilaçlarını revir çavuşu verir. tabii gittiğin yere bağlı bu! belkide verirler eline takılırsın. ilaçlar için kesinlikle ara verme ama!


  • dunyatuhaf  (06.07.11 13:50:50) 
teslim olduğunda büyük ihtimalle üst aramasında ilaçlarına el koyup,not alırlar.Daha sonra bağlı bulunduğun birlikteki revire gidip doktor izni ile muhtemelen birliğinin ilaç sorumlusu er'den günlük ilaçlarını alabilrsin.


  • janissary  (06.07.11 13:51:07) 
kullanılabilir ama rapor lazım. muayene olurken bunu söylemeliydin yada söylemelisin.. birliğe teslim olurken o raporu ve ilaçları vereceksin. revirden belirlenen saatlerde gidip alacaksın. yoksa, yok öle dolabımda çantamda dursun gizlice alırım falan.. %100 yakalanırsın ve başın belaya girebilir.


  • pamuk proton ve 7 elektron  (06.07.11 13:53:03) 
benim üstümü aramamışlardı, telefonum olsa sokmuştum yani, cüzdanımın içinde de ilaç vardı gayet. cüzdanıma da bakmadılar. gittiğin yerle alakalı.
rahatsızlığının raporunu, ilacın reçetesini sağlık muayenesine götürdüğünde zaten "doğru söylediğini" anladıklarında, ilaç kullanmana karışacaklarını düşünmüyorum.

edit: %100 diye bir şey yok. %100 yakalanmazsın, ilacı saklamak zor değil, ama usülüyle yapmak en temizi
  • yanginmerdiveni  (06.07.11 13:54:50 ~ 13:56:53) 
orada doktora söylersin sana ilaç yazar.
zaten ilaç sende kalmıyor.
revircin gelip sana her akşam veriyor.
revirci olarak görev yapan bir için 100 tane ilaç kullanan adamdan sadece 2 tanesi gelip ilacını alıyordu.onlarda komutandan korkuyordu.ne günlerdi be.
  • ykup  (06.07.11 14:10:44) 
Askerde ilaçlarınızı almanıza çok dikkat ederler. Raporlarınızı ve ilaçlarınızı yanınıza alın. Gittiğinizde sizden ilaçları alacaklar. İlaçları toplayana "benim bu ilaçları her gün almam gerekiyor, kiminle görüşeyim" diye sorun. Büyük ihtimalle bölük astsubayına (yedek subay adayı olacaksanız takım komutanına) yönlendirecek. Gidin komutana durumu anlatın. Bölüğün sağlık (revir) sorumlusunda ilaçlarınız durur, o size verir.


  • sourlemonade  (06.07.11 14:18:16) 
ilaçları girerken vermeyin görmezlerse kendiniz kullanırsız görüp de alırlarsa zaten revire verirler. revirden gidip almak eziyet olduğu için her seferinde yanınızda kalması daha iyi


  • buffy de vampir sayilir  (06.07.11 15:30:03) 
aklını kullan, belki biraz kasarsan çürük alırsın..


  • bimbambom  (06.07.11 15:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.