[]

İş Kanunu v3

Yazsam roman olur,

Özet geç sevgili duyurucu diyenler için : İş yerinden almam gereken bir rakam var ve iş yeri bunu önce ödemek istemedi, sonra da tamam öderiz diyip bir kısmını ödemek istedi.

Azıcık sinirli bir görüşmenin ardından kalan paranın bana elden ödeneceği ve karşılık ibraname imzalanacağı söylendi.

İbraname ise : İşçinin işten ayrılırken ücret,fazla çalışma ,yıllık ücretli izin alacağı ,ihbar ve kıdem tazminatı vb gibi alacaklarını aldığına ,başka bir alacağının kalmadığına ilişkin olarak imzalayarak işverene verdiği belgeye denir imiş.

Bu adamlar sigortamı yatırmama, ya da sigorta konusunda yapmış oldukları çakallıkları ibraname ile örtbas edebilir mi peki ? Sigorta ile ilgili alacak verecek olayını ibranemede gösterip tüm sigorta bilmemnesi ödendi denebilir mi?

 
hayır sigorta primi sgk ya odenır. elden odeme muhtemelen bordrona yansımayacak kısımdır. e devlet ten sgk odemenı kontrol et bi. ya da işe giriş bildirimini iste orda ne gun kac paradan giriş yapılmış gorursun. bir de bordro iste bakalım maasını ne kadar bildirmişler sh,gk ya.


  • bryan fury  (06.07.11 12:07:33) 
Sigorta primi isverenin size degil, devlete olan borcudur. O yuzden size imzalatacagi bir ibraname ile bunlardan kurtulamaz. Ibranameye bu hususlari koysa bile gecerli olmaz.

Sizinle yapacagi herhangi bir sozlesmenin sigorta primine etkisi soyle olur, sizinle bir is sozlesmesi yapar ve sozlesmede maasinizi eksik gosterir ve bu eksik bedel uzerinden sigorta primlerinizi yatirir.

SGK'ya sorun hangi bedel uzerinden primlerinizin odendigini ve eger eksiklik varsa da ihbar edin sirketi, hemen ustune binerler merak etmeyin.
  • fengari  (06.07.11 12:08:44) 
Sözleşmeli olarak çalıştığım 2 - 16 Haziran tarihleri arasında sigorta yapması gerekiyor, ama ben 11 Mayısta bunların yanına girdim, sözleşme imzalayana kadar da sigortam yatmadı.

2 ihtimal var, dediğim gibi 11 Mayıs - 2 Haziran arasında sigortam gözükmeyecek (sözleşme imzalamadın ondan sigortanı yatırmadık gibi birşey deme lüksleri var mı bu arada ? )

2 Haziran - 16 Haziran arası için sigortayı ya yapmayacak, ya da yaparsa asgari ücretten YA DA kendi belirlediği daha düşük tutardan yatıracak.

Şöyle ki sözleşmede asgari tutar alacağımız yazıyor, hesaba o para yatıyor ama geri kalan para elden ödeniyor. Sigorta da asgari maaştan yapılıyor.

Her şekilde SGK ' ya ötsem ortalık karışır yani
  • bonjurkes  (06.07.11 12:16:03) 
sozlesme ımzalamadın gibi bişi diyemezler, sozlesme sirket sorumlulugunda olan bişi. oturup hazırlasalardı.

evet karısır biraz.
  • bryan fury  (06.07.11 12:28:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.