[]

almanya vizesi

almanya vizesini alırken öncelikle telefon ile randevu alıyormuşuz. telefonda pasaport ve kredi kartının hazır bulundurulması gerektiği söyleniyormuş. pasaport şu anda ingiliz konsolosluğunda ama numarası zartı zurtunu biliyorum. telefonda pasaport ile ilgili tam olarak ne soruyorlar? pasaporttan istedikleri bilgiler nelerdir? son derece acil. şimdiden çok teşekkür ederim.




 
pasaport no, duzenleme tarihi, gecerlilik tarihi, veren makam (hepsini istemeyebilirler bile)


  • hapax  (06.07.11 11:44:55) 
pasaportun numarasını, en son uzatılmış tarihini soruyorlardı.
bir de pasaportun 10 yıldan eski olmamalı gibi bişi var. o yuzden veriliş tarihini de soruyor olabilirler.. istersen telefon edip pasaportunun konsoloslukta oldugunu söyle ve durumu onlara da sor madem acil.

  • omonia  (06.07.11 11:45:12) 
hapax'ın saydıkları olması lazım. kredi kartı bulundurun demesinin sebebi parayı ödemeden operatörle konuşamıyorsun, dolayısıyla telefon açıp sormak pek mümkün olmayabilir. üç dört kere vizeye başvurdum buradan, pasaportla ilgili sıradışı bir şey sorduklarını hatırlamıyorum.

edit: parayı ödeme sırası konusunda yanılmışım, yanlış bilgi için özür.
  • resistance is futile  (06.07.11 12:12:23 ~ 12:22:13) 
henüz para vermeden call centerla konuşabiliyorsun. o yuzden öyle dedim zaten.


  • omonia  (06.07.11 12:15:30) 
bana en son sadece pasaport numarasını sordulardı. bir de 6 aydan uzun süresinin olup olmadığını. zaten randevu alırken de sadece pasaport numarası dikkate alınıyor. bu dediğim de 15 gün önce falandı.


  • otcan  (06.07.11 12:17:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.