[]

sizce bu kızın amacı beni yolmakmı?

iyi geceler güzin ablalar!

şöyle basit bir soru sorucam.. arkadaşım, kesinlikle sevgilim filan değil arkadaş olarak görüyodum ben sadece(şu an şüpheye düştüm işte)

herneyse bu kızın 600tl kredi kartı borcu vardı.. cidden bir bayanın çalışmasını istenmeyecek bir ortamda işe girmiş geçen gün.. yeni öğrendim bende 1. gün bu gün..

herneyse 600lira kart borcu varmış dedim istersen daha düzgün bi iş bulmana vakit kazandırmaya çalışırım arkadaşlar bu günler için dedim(minimum meblayı öderim demek istemiştim) ailesinin yanında kalıyor hiç bi masrafıda yok..

herneyse arkadaşça teklifimi yaptım (anası var babası var sevgilisi var-kimse umursamıyor sanırım)

kabul ediyorum dedi..
nekadar gerekli daha düzgün bi iş bulmak için vakit kazandırabilmek için gibisinden bişey dedim(cümleyi kuramadım şimdi moralim bozuldu)

750verirsen işimi görür dedi (obaaa tüm borcunu ödeyip cep harçlığını da ben vereyim demedim)

kabul etmedim ama red te etmedim.. elimden geldiği bi miktar ayarlamaya çalışıcam dedim sadece




şimdiiiii.. ne yapmalıyım?

yoksa arkadaş bellediğim kişi, kendine kıyafet alıp yada sağda solda sevgilisiyle yemek için filan paramı istiyor benden?

keriz, yolunacak kaz olarakmı görüyor?

not: kız sadece arkadaşım yoksa amacım başka olsa 750 liraya ouuu neleri var o fiyata,



eğer benim düşüncem doğruysa kalbini kırmadan nasıl okadar para veremem derim?

 
Senin düşüncen doğruysa zaten kalbini kırsan ne olur kırmasan ne olur o seni öyle gördükten sonra.


  • xenophobe  (06.07.11 01:14:06) 
Bence yarın arabayı çarpıyorsun ve 2000 tl masraf çıkıyor.


  • layer26  (06.07.11 01:14:45) 
Oha derdim herhalde böyle bir durumla karşı karşıya kalsam, o ne öyle ya, ne yüzsüz hatunmuş.


  • roket adam  (06.07.11 01:14:58) 
750 dediginde "borcun 600 degil miydi" deseydiniz keske. bir de bayagi yakin arkadas, dost falan olmadikca o verilen borclar pek geri donmez gibime geliyor. kizin bi dikis tutturamadigi belli, yine dandik bir ise girip her ay 50 50 anca verir sana.


  • hjarteblod  (06.07.11 01:15:43) 
baştan yanlış yapmışsınız bence, "bu devirde kim kime yardım ediyor ki?" diyecek kadar bencil olmak veya insanlara şüpheyle yaklaşmak hoş değil ama...

şunu net biliyorum ki borç, sadece heba edilebilecek meblağda teklif edilmelidir/verilmelidir.

ne arkadaşlar, sevgililer akrabalar vs. gördüm borç alıp sonra yürüyüp giden. üstelik karşınızdaki insanı ne kadar tanıdığınız, ona ne kadar güvendiğiniz bile fark etmeyebiliyor. on senelik arkadaş, iki senelik partner, yirmi senelik akraba yapar bunu.

özet: "bende o kadar yoktu, ben sadece minimumu kastetmiştim yani 120 lira, işini görürse vereyim" deyin. bunu demekten kaçınmak yerine o kadar parayı kaptırmayın.
  • magara adami  (06.07.11 01:18:52) 
açıkca söyleyeyim tavrınızı koyun. diyin ki ya benim kafama yatmadı bu parayı vermek, sen 600 demiştin ama sonra 750 dedin kafam karıştı. böyle bir şekilde de para da vermek istemiyorum. yani paranın insanların arasındaki ilişkiyi de iyi etkilemediğini biliyorum. o yüzden kusura bakma veremem diyin. daha bir benzeri bir ay önce başıma geldi tamam dedim önce. sonra da dediğim sözleri başka kendi duruma uyarlayıp benzer sözleri söyledim. (msj attım daha kolay oldu) ayrıca parayı vermediğim insanla da aram halen iyi. gerçi o kişiye bağlı bir durum.


  • insan opusen hayvandir  (06.07.11 01:23:18 ~ 01:24:17) 
asla o kıza para falan vermem.
kırılacaksa kırılsın üzülecekse üzülsün.
salakmıyım la ben.
kusura bakma bana lazım oldu de çık işin içinden.
illa bi bahane arama ya da direk buraya yazdıklarını kıza söyle.
  • seyduna6687  (06.07.11 01:24:43) 
konuyu örtbas et, sorarsa da senin de paraya sıkışık olduğunu vs söyle, arkadaşını nazikçe reddetmiş olursun, hem de çulsuz damgası yersin bir daha para mevzuları dönmez.

işin içine para mevzusu girince akan sular durur insanlar birbirini satar, ondan dolayı, akrabaya bile borç vermek sakattır
  • bonjurkes  (06.07.11 01:25:54) 
@xenophobe : inanmazsın ama "buda" gibiyimdir.. pamuk şekeri.. hani insan, hayvan üzersem ben daha çok üzülürüm...

@layer26: mantıklı geldi zaten bakımı da gelmişti,

@hjarteblod: ya okadar dost biri değilim onun gözünde, ama görsen kızı çubuk kraker kıvamında, kırılcak gibi her an(aşk cinsellik meriçlik yok bu cümlede) ben yakın görüyorum kızı ne bileyim çok saf, salak,milletin kandırdığı filan acıyorum haline sadece..
  • ibomiu  (06.07.11 01:27:59) 
@ibomiu

iyilikten maraz doğar derler, kişinin dış görünüşü iç görünüşünü yansıtmayabilir. Çok çok iyi niyetle polyanna olarak düşünürsen, kız sana o borcu ödemek ister, çok mahcup olmuştur, ama onun da ödeyecek parası yoktur, ailesine söylerse onu öldürürler çok kızarlar. Ama sana elbet borcunu ödeyecektir bir gün.

Böyle düşününce ne oluyor bakalım :)
  • bonjurkes  (06.07.11 01:31:57) 
o parayı kimle yediyse onlar düşünsün. cafe, bar vs her neyse çalıştığı ortamdan ona daha yakın tipler rahatsız olmuyorsa, burada hamilik yapmak bence size düşmez.
- 150 civarı minimum için nakdim var diyebilirsiniz.
- 750 papel verebilirsiniz.
- hiç vermezsiniz.

şahsen ben hiç vermem, karar sizin. vicdan yaparım vs modundaysanız, bütçemi gözden geçirdim, o kadar çıkaramıyorum, max 200 veririm diyin en azından, kendinizi kötü hissetmeyin.
  • pyro clustic flow  (06.07.11 01:36:51) 
panpa belli olmaz.sen sormuşsun sonuçta.çokta kötü düşünmemek lazım.


  • dynamic0de  (06.07.11 01:37:34) 
çalıntı yapmış olmayalım. fayntenks in bu konuda ki sözü


birine borç vermek: "parayı serbest bırak, dönerse senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır"
twitter.com!/fayntenks/status/86414365590433792
  • ole  (06.07.11 01:50:27) 
iyi de kızın niyeti iyi olsa ve seni samimi arkadaşı olarak görüyor olsa ve sanırım daha doğrusu azıcık gururlu olsa borcundan fazla istemeyi bırak çok zor durumda olsa bile 500 versen ben 100ü eklerim, en kısa zamanda da ödiycem falan der. güvenmem arkadaş.


  • vent  (06.07.11 02:03:16) 
Kesinlikle vermezdim..yahu anası var babası var ve de herşeyden önce sevgilisi var..senin bu durumda bu hatuna para vermen biraz acayip doğrusu.Ayrıca pek samimide değilmişsin.Sktr et kırılırsa kırılsın 750 bi daha gelmeyince inan daha çok üzüleceksin.Millet bu devirde öz kardeşine borç verirken 10 kere düşünüyor.Ayrıca 600 borcu olupta 750 istemesi daha da garip.Salla gitsin derim.


  • Kierkegaard  (06.07.11 02:24:20) 
gerçekçi düşünürsek kızın sana o parayı geri ödemesi ihtimali çok düşük. çünkü dediğin gibi bi yerde çalışmak zorunda kaldıysa, daha iyi biyerde çalışmaya başlayacak potansiyeli var mı düşündürüyor. eğer vereceksen bunu göze alarak ver.

eğer gerçekten bu konuda hassas birisi olsaydı zaten kendisi teklif ederdi sen minimumunu ödesen yeter diye. mantıken eğer yeni iş arayacaksa o zaman kadar minimumunu ödemen ona bi zarar vermez. sonrada kendim öderim kalanını diye düşünürdü. ama bunu düşünmediğine göre bir an önce rahata cıkıp sonrada bakarız bi çaresine düşüncesinde. daha iyi bi işe gireceğine gerçekten inanan birisinin tavrı gibi gelmedi bana bu.

sen bence ona " ya 700 çıkar mı diye baktım ama çıkmadı diğer ödemelerden. ben şimdilik minimumunu ödeyeyim de, sen zora düşme iş ararken.." gibi birşey söyle. alında hiç ödememen gerek bence de işte ağzından bi laf cıkmış sonuçta.
  • patir  (06.07.11 02:45:33) 
kusura bakmasın kızı bu yaptığı bence yüzsüzlük. bir kere böyle bir durumda utanırdı sıkılırdı yok canım olmaz, borç kabul edemem tarzı cümlelerden bir tane dahi olsa söylemesi gerekirdi. direk kabul ediyorum diyorsa bu yüzsüzlüktür. bir de eğer ihtiyacı olduğundan daha fazla bir miktar söylüyorsa bu da pişkinliktir. kaldı ki böyle bir durumda da 200 ya da 300 ver ben gerisini bir şekilde hallederim tarzı bir cümle beklerdim saygı çerçevesi açısından. bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum.


  • barkopasa  (06.07.11 02:58:11) 
başka bir iş bulana kadar faiz yememen için borcunun bu ayki kısmını kastetmiştim, dersiniz. değil borcundan fazla olan 750 lira, 600 lira da ekstram yok, dersiniz. onu kıracak bir söz değil, siz kendisine tüm borcu kapatıp üste de harçlık vereceğinizi taahhüt etmemişsiniz ki zaten...

o da 750'yi alıp daha sonra ödemekte zorlanacağını ve (eğer öyle tipse) bundan utanacağını kestirebilmeli, dediğiniz gibi kırılgan bir tipse. yahut "bu iş uygun olmasa da çalışmak zorundayım, yeni iş ararken zaman geçecek, ödeme yapamayacağım, hele iş bulamazsam sana borçlu kalacağım; ama ilk ayın ücretini alana kadar senden 150-200 borç alabilirim." derdi, değil mi?
  • tedirginlik hucresi  (06.07.11 03:04:59 ~ 03:06:27) 
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (06.07.11 03:06:01) 
sakın verme. sakın ama sakın yoka ömür boyu kendini salak gibi hissedersin.


  • ground  (06.07.11 09:27:58) 
vichy almış roche almış diyorum (bkz: #14096672) verme meblağ çok.


  • manfool  (06.07.11 10:34:59) 
o aramadıkça sen arama, aradığında da; "yahu kusura bakma ama bir yerden para bekliyordum maalesef gelmeyince tüm planlarım alt-üst oldu; sana da mahcubum" gibilerinden ayak yap. çünkü bence bunu hak ediyor bu 'sözde' arkadaş.


  • trawmatolog  (06.07.11 11:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.