[]

İş Kanunu

Harbi baydık be,

İş Kanunu'nda deneme süresi olayı hala var mı ? İş kanunu sanırım 2003 de değişip 4857 nolu iş kanunu olmuş bu da bulduğum link : www.iskanunu.com

İş yerim ile ilgili imzaladığım sözleşmemde 2 ay deneme süresi olduğu yazıyor, ve iş kanunun 15. maddesinde

Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedebilir. İşçinin çalıştığı günler için ücret ve diğer hakları saklıdır.

Yani bu demek mi ki, ben deneme süresi içindeyken, ben çıkmak istiyorum diyip çıkarım ve içerde kalan paramı alırım, çünkü bu hakların saklı olduğunu söylüyor iş kanunu.

Ama 17. maddede de

Belirsiz süreli iş sözleşmelerinin feshinden önce durumun diğer tarafa bildirilmesi gerekir.

İş sözleşmeleri;

a) İşi altı aydan az sürmüş olan işçi için, bildirimin diğer tarafa yapılmasından başlayarak iki hafta sonra,

Bildirim şartına uymayan taraf, bildirim süresine ilişkin ücret tutarında tazminat ödemek zorundadır.


Benim süresiz iş sözleşmesi imzaladığım firmada, ilk 2 ay deneme süresi kapsamındayken, 1. ayın sonunda ben çıkıyorum diyip işlemlerimi bitirmem sonrasında 15 gün beklemedeğim için tazminat falan öder miyim ? Çünkü deneme süresi için "bildirim süresine gerek kalmaksızın çıkabilir diyor"

 
deneme suresi i çinde ihbar suresi işlemez, tazmınat vs olmaz. cıkıyorum dersın cıkarsın.


  • bryan fury  (06.07.11 01:08:13) 
Deneme süresi ilk iki aya mahsus olarak düzenlenmiştir, bildirime gerek olmadan çıkabilirsiniz ama çıkacaksanız nezaketen çıkacağınızı bildirmenizi tavsiye ederim.


  • yargin  (06.07.11 01:09:25) 
2 aylık deneme sürende işten çıkarsan tazminat ödemezsin. ama elinde mutlaka onaylı istifa mektubun olsun.


  • mr fusion  (06.07.11 01:09:36) 
ödemezsin.


  • seyduna6687  (06.07.11 01:16:37) 
yazılı bildirim yapmadım sözlü olarak toplantı yapıldığında söyledim, karşılıklı konuşuldu okey dendi. maaşımın yarısı ödenmedi ( 1 aylık çalıştığım sürenin yarısı sigortasız öbür yarısı sözleşmeli ve sigortalı çalıştım).

Maaşımın yarısını verin diyince de, biz yarısının yarısını verelim, geri kalan yarısı da haber vermediğin için ihbar tazminatı olsun diyip cukka ettiler parayı.
  • bonjurkes  (06.07.11 01:21:36 ~ 01:21:55) 
seni çalıştığın andan itibaren sigortalamak zorundalardı. istersen bir gün çalış, madem paranı vermiyorlar sgk'ya şikayet et.


  • mr fusion  (06.07.11 01:35:01) 
Muhtemelen küçük bir şirket ya da bu konuda bilgisizler diye düşünüyorum. kanunun ilgili maddesini göster sen ihbar tazminatından muafsın. sana o 15 günlük ücretini ödemek zorundalar. noterden protesto çek ve sgk için de şikayet et eğer yokuş yaparlarsa.


  • ozdek  (06.07.11 08:48:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.