[]

Facebook Connect / Login with Facebook sistemi nasıl çalışıyor?

Ben başka sitelere Login with Facebook ile nasıl üye olunduğunu anlamış değilim. Tamam, XYZ sitesinde Login with Facebook butonuna tıklayınca facebook üyelik bilgilerime erişilmesine izin veriyorum, böylece adım, soyadım, doğum tarihim vs. gibi bilgilere ilgili site erişip yeni bir üyelik açıyor.

1. Bundan sonra XYZ sitesine her seferinde bu şekilde mi erişmek zorundayım? Çünkü site facebook şifre bilgime erişemiyor, açtığı kullanıcı hesabı için bir şifre yok. Normal şekilde siteye giriş yapıp üyelik bilgilerimi göremeyecek miyim?

2. Peki ilgili bağlantıyı facebook üzerinden kaldırırsam ne oluyor? Diyelim ben XYZ üzerinde mesajlar gönderdim, oylamalara katıldım vs. Bir üyelik ve profil sayfam oluştu ve diğer kullanıcılar da bunu sitede görüyor. Sonra gittim facebook'da o siteyle olan bağlantıyı kaldırdım. XYZ üzerindeki etkinliklerim, üyeliğim ne oldu, hepsi silindi mi?

3. Facebook'dan XYZ'yi kaldırdıkta sonra tekrar XYZ'ye erişmek istedim. Gittim yine login with facebook butonuna tıkladım. Ne olur? Yeni bir üyelik mi yaratılıyor? Eski üyeliğime hiçbir şekilde erişemez miyim?

 
1-şifre ve email onaylama gibi şeylerle uğraştırmamak için login with facebook sistemi getirildi bazı sitelere. şifre olarak kendisi default belirliyor fakat bunu sisteme facebook aracılığıyla giriş yaparken bilmiyorsunuz, şifremi unuttum kısmından email adresinize şifre yollatabilirsiniz.(facebook profilinizdeki iletişim emaili.)
2-hayır silinmez.
3-erişirsin.
  • corrado  (05.07.11 20:49:30) 
@unpacked ve @corrado: bu olayı imdb üzerinde denedim ama sistem söylediğiniz şekilde çalışmıyor.

- Login with facebook yaptım, yeni bir kullanıcı hesabı oluştu. Hesap bilgilerimi değiştirmeye çalıştım ama şifre sordu. Neyse şifremi unuttum vasısatıyla şifremi resetledim. IMDb ID'mi değiştirdim. Birkaç filme rating verdim, list oluşturdum filan.

- Sonra imdb'de logout oldum. Oluşturduğum id ve şifre ile giriş yaptım. Aynı hesaba erişebildim. Sorun yoktu.

- Facebook üzerinden imdb bağlantısını kaldırdım. Döndüm imdb'ye tekrar login with facebook yaptım. Ama bu sefer salak imdb yeni bir kullanıcı hesab açmıştı. Yaptığım ayarlar, ratingler filan yoktu. Yeni bir imdb id atamıştı.

- Neyse dedim eski imdb id ve resetlediğim şifre ile gireyim. Ama o da olmadı. Çünkü hesap silinmişti. Hatta kullanıcı sayfamın adresine girdiğimde !!!deleted!!! yazıyor. (www.imdb.com)

- Şimdi son oluşan hesap ile de eski imdb id'sini alamıyorum. Çünkü daha önce alınıp silinen id olarak görünüyor. Şifremi unuttum ile eski imdb id'mi girdiğimde de böyle bir kayıt yok diyor.

Toparlarsak, imdb login with facebook yapıldığında yeni bir hesap açıyor. Facebook'dan bağlantıyı kaldırırsak imdb eski hesabı siliyor. Tekrar login with facebook yapıldığında yine yeni bir hesap açıyor.

Ben mi biryerlerde yanlış yapıyorum, yoksa bu imdb sistemi bu şekilde aptalca mı işliyor? Hiçbir şekilde eski hesabıma ve idme erişemeyecek miyim?
  • neyehbe  (05.07.11 21:28:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.