[]

otomobil lastiği önerisi

araba sahibi arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var.

2009 model polo sahibiyim, arabam 62.000 km de. ön lastiklerin dişleri olmasına rağmen lastiklerin kenarları hafif hafif parçalanıp aşınmaya başladı. bu lastiklerin markası matador(bu markayı daha önce duymamıştım)

gelelim derdime, lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum, hangi markayı önerirsiniz? bana ne kadar patlar?

görüşleriniz için şimdiden teşekkürler...

 
lastiklerin üretim tarihine bakın 4 yıl gibi olmuş ise normal eskiyorlar. kendi kullandığım lastik olan goodyear efficent grip almanızı öneririm, yumuşak ve konforlu bir lastik.


  • miown  (05.07.11 17:03:12) 
300-600 arası bir fiyata gelir sana. syron lastiklerini öneririm, fiyat olarak daha ucuz ama performans olarak yarışıyor.


  • karaden  (05.07.11 17:35:37) 
2009 model bir aracın lastiklerinin normal şartlar altında değişmesi gerekmez henüz. 62000 km. den dolayı aşınmıştır o. matador da ilginçmiş. ilk defa duydum. bridgestone'un lastikleri türkiye için en uygunu. tavsiye ederim. olmadı lassa impetus revo. ama hep şehiriçi gidiyorsan da michelin en iyisidir.


  • istanbul beyefendisi  (05.07.11 17:45:44) 
hiç uzatmayalım.
lastik michelin alınır.
yok şu marka da iyiymiş, şu markanın şu modeli istisnaymış yok.
michelin, bu kadar basit.

bende de şu anda goodyear efficentgrip var, şimdiki aklım olsa hayatta takmam.

ha michelin pahalıdır, lakin %20-30 pahalıdır, karşılığını fala fazla verir.
  • delikan76  (05.07.11 18:15:16) 
o parçalanma büyük ihtimal üretim tarihinin eskiliğindendir. Eğer araba içerisinde daha az gürültü istiyorsan michelin veya yokohoma öneririm bunlar yumuşak lastikler. (continental de var fakat çok çabuk eskiyen bir lastik ve pahalı)
Bridgestone tercih etme derim, dayanıklı fakat çok sert bir lastik, çok gürültü yapar. Eğer daha ucuz fiyatta markalar istiyorsan yine yokohoma gibi aynı kauçuğu kullanan kore firmalarını tercih et derim bunlarda yumuşak lastiklerdir Kumho, Marshall gibi (Bu arada Kumho ve Marshall aynı fabrika üretimidir.)

Öncelik olarak Michelin ve Yokohoma derim ben ama işte polo gibi küçük bir araba için pahalı olur. Lastik ebatını polo için 185/60/14 olduğunu varsayıyorum. Michelin 550-600 gibi bir fiyata gelir.

Birde alırken üretim tarihinin yakın bir tarih olmasına dikkat et.
  • preak  (05.07.11 18:44:33) 
extrem işlere girmeyecekseniz, 4 mevsim olsun yakıtı biraz düşürürse ne güzel olur diyorsanız michelin energy saver tavsiye ederim.


  • orpheus  (05.07.11 19:39:59 ~ 19:40:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.