[]

Ingiltere'de Dolar ve Euro Kac Sterlin? + Bonus Soru

takip edebilecegim bi adres?

Not: TR deki fiyatlar uzerinden degil. bizzat ingiliz borsası pls tsk

Bonus Soru: TR den ingiltereye dolar mi goturmek mantikli yoksa Euro mu?

Tr deki capraz kur ile ingiltere'deki farkli oldugundan birinden biri daha karli olacaktir.

 
1£= 1.9859$ 1.2705 euro 207.3700 yen


newsvote.bbc.co.uk
  • efruz  (26.04.08 00:05:50) 
www.reuters.com

buradan takip edebilirsiniz. an itibariyle 1 gbp ile 1.986$ ve 1.27€ satın alabilirsiniz.
  • eksi daglarinin aslani  (26.04.08 00:11:27) 
türkiyede'den doğrudan pound alıp götürsen, ben öyle yapıyorum. illa dolar ya da euro diyorsan euro biraz daha iyi olabilir gibi sanki. ama orada pounda çevirirken bir kaç farklı yerden kur bilgisi alırsın.


  • eksi daglarinin aslani  (26.04.08 00:43:33) 
@"eksi daglarinin aslani" aslinda hesap o kadar basit degil sanirim ama cok bunaltici =/

kendimce soyle bir hesap yaptim;

ingilterede:
1 sterlin = 1.98 dolar
1 sterlin = 1.25 euro

Turkiye'de
1,98 Dolar = 2,558 YTL
1,25 Euro = 2,525 YTL

Simdi acaba bu hesapla YTL ile alinan turkiye'deki Euro, dolara nazaran ingiltere'de daha pahalı/degerli. ??
  • theli  (26.04.08 00:51:26) 
yukarda yazdım kur

1,9859 dolar
1.2705 euro

yani ikisi de aynı oluyor. sen sterlini 1.25 olarak neden hesaplıyorsun ki
  • efruz  (26.04.08 01:03:50) 
doğru anlamışmıyım? türkiyedesin elinde ytl var, ingiltereye gideceksin orada pounda ihtiyacın olacak. durum buysa araya euro dolar hiç karıştırma zararlı çıkarsın. mesela burada euro alırken bir kere spread ödeyeceksin(kurun içindedir gerçi ama sonuçta mutlaka vardır) ikincisi orada euro satıp pund öderken bir daha spread ödeyeceksin. spread (alım ve satım fiyatı arasındaki fark) ne kadar darsa senini için o kadar iyidir. yukarıda benin 1.27€ dediğim şey ortalamadır aslında işlem yapmaya kalkarsan alım ve satım 1.255 - 1.285 gibi iki farklı fiyat olur. kısacası buradan pound alıp gitmek en mantıklısı. pound almak için oyakbank'ın kurları iyidir, şekerbank'a da bakabilirsin tabi başka yerlere de hsbc'de olabilir belki. neticede şubeye gittiğinde kasada o an pound bulundurma ihtimalleri çok düşüktür ama istersen getirtirirler sorun değil.
son bir tüyo sabah 10'dan önce yada akşam 17:30'dan ya da 17'den sonra döviz almaya gitme spread'ler biraz daha açık olur.

  • eksi daglarinin aslani  (26.04.08 01:05:15) 
@"eksi daglarinin aslani" evet tamemen dogru anlamissin, @efruz kusura bakma hic anlamamissin hocam.

@"eksi daglarinin aslani" evet alim satimda zararim illaki olcak ama yamuk yumuk hesaplarima gore elde edilen kar o zarari kesinlikle kapatacaktir. aslinda isin icine altin veya yen i de katarsak en karlisini bulabiliriz amaaslinda okadar ugrasmakta adami bunaltir. Ozellikle TR'de bekledigim kriz kisa surede patlarsa ciddi karlar ortaya cikar. Zaten doviz ticaretide buna deniyor bildigim kadariyla. ucuz olan yerden alip pahali olan yerde satmak. ha beklentilerim cok yuksek rakamlar degil ama hem beyin jimnastigi, hem belki atiyorum ucak alan vergisi gibi meblaglari karsilayabilecek kivrak zeka kazanci fena olmaz.
  • theli  (26.04.08 01:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.