[]

intel i7 vs i5

Şuan vatanbilgisayar.com'dan bakıyorum, en ucuz i7, 642 lira, en pahalı i5 ise 475 lira. Şimdi yaklaşık 150 TL'lik bi fark var arada ama bu performans farkı cidden bu fiyata değer mi acaba?

---- i5 ----
İşlemci Soket Tipi Soket 1155
İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i5
İşlemci Hızı 3.3 GHz
İşlemci Ön Bellek 6 MB


---- i7 ----

İşlemci Soket Tipi Soket 1366
İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7
İşlemci Hızı 3.2 Ghz
İşlemci Ön Bellek 8 MB
İşlemci Bus Hızı 4.8 QPI

Not: PC oyun amaçlı olacak. En az 2 yıl son çıkan oyunları çalıştırabilcek düzeyde olsa yeterli gelebilir

 
www.donanimalani.com

burada anlatılmış uzunca. ama kısaca o fiyata değer derim, tabi kullanım amacınıza göre

edit: i7 almak gerek o zaman oyun pc sine
  • bonjurkes  (05.07.11 00:42:29 ~ 00:42:43) 
baktigin i7 muhtemelen bloomfield. Core i7-960 olabilir. kesinlikle sandybridge i7 al.
en.wikipedia.org

  • compumaster  (05.07.11 00:44:20) 
oyun pc'si icin i3 bile yeterli olabiliyor bu arada.


  • compumaster  (05.07.11 00:44:53) 
Şuan için i3 bile tabii ki yeter ama biraz zaman sonra yetmemeye başlıcak, o 'biraz zaman'ı daha uzun tutmak için şimdiden iyi bi sistem toplamak istedim. sandybridge dediğiniz "core i7 2600K Soket 3.4GHz 8MB Cache 32nm", 700 lira bu işlemci de.

Bonus soru: bu işlemci için bi anakart ve ram öneriniz nedir?
  • MBrain  (05.07.11 00:51:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.