[]

Schengen ulkelerinde verilen calisma izninin kapsami

Selamlar,

Fransa'da Yuksek Lisans egitimi gordum ve bir suredir Avrupa'da is ariyorum. Gectigimiz hafta bir is teklifi aldim ve bugunlerde calisma iznine basvuracagim fakat durum biraz karisik gibi.

Sirketin yeni mezunlara yonelik duzenledigi bir program dahilinde calismaya baslayacagim ve 24 ay boyunca bagli oldugum ulke Fransa olmak uzere basta sirketin merkezi Isvicre olmak uzere Almanya vb. diger Avrupa ulkelerindeki ofislerinde de calismam soz konusu. Bu ulkelerde ne kadar kalacagimi su an itibariyle belli degil ama tahminen ulke basina 3-6 ay arasi bir sure olacaktir. Muhtemelen 24 ayin en azindan bir yarisi Fransa disinda gececek yani.

Kontratta calisma yeri olarak Fransa gosteriliyor. Is geregi bir sure Isvicre'de calisacagim da belirtilmis fakat pek detaya girilmemis. Gerci gerektigi takdirde sirketten durumu aciklayan ekstra bir kagit alabilirim diye dusunuyorum.

Sorum ise su; benim Fransa'dan diger Schengen ulkelerini de kapsayacak sekilde bir calisma izni alma ihtimalim var midir, daha dogrusu boyle bir calisma izni var mi? Eger yok ise, ben Fransa'dan aldigim calisma izni ile diger Schengen ulkelerinde belirli bir surede olsa -misal 1 ay, 3 ay gibi- ekstra bir basvuruda bulunmaksizin calisabiliyor muyum? Yoksa Fransa'da alinan izin hicbir sekilde diger Schengen ulkelerinde gecerli degil mi?

Hani en kotu ihtimal biliyorum sirkete gidip bana her ulke icin izin cikarmaliyiz demem gerekecek lakin merakim onun disinda yapilabilecek bir sey olup olmadigi.

Acikcasi nasil bir yol izlemem gerektigine dair pek bir bilgim yok ve bu noktadan sonra sicip sivamak istemiyorum:) Onerisi, fikri olanlar paylasabilirse cok sevirim.

Moderatorlerden ricam, en azindan bir gun ustte kalabilirse cok sevinirim keza bu tur bir surecten gecmis ve/veya konuya dair bilgisi olan insan bulmakta cok zorlaniyorum.

Simdiden tesekkur ettim.

 
Çok bilgim yok bu konuda ama sonuçta kadrosunda bulunacağınız şirket fransa'daki şirket olacak, dolayısıyla o yerlerde ancak misafir çalışan olarak görüleceksiniz gibi düşündüm, hani iş seyahatine çıkmış gibi, o yüzden bence çalışma iznine gerek olmayacak. Ama böyle olursa maaşınızın hep o şirketten yatması falan lazımdır tabii.


  • roket adam  (04.07.11 21:49:32) 
merhaba,

kontratta calisma yeri olarak fransa yaziyor ve 24 ay boyunca nerede olursan ol, maasini fransa'dan alacaksin degil mi? bence basvurunu fransa'dan yapacaksin ve ayni sirketin farkli ofisleri oldugu icin ekstra bir calisma iznine ihtiyacin yok. sadece farkli ulkelerde farkli kontratlar yapsaydin ayri ayri izinlere ihtiyacin olurdu herhalde...

en iyisi calisma izni icin basvuracagin buyukelcilikle konus, o da ayri bi caba tabii :) su an benzer dertler benim basimda da var, biliyorum. cok cok kolay gelsin!
  • hapax  (04.07.11 22:03:37) 
roket adam; maas hep ayni sirketten yatacak zaten lakin pek is seyahati formatina uymuyor gibi zira kalkip 3-5 ay Almanya'da calisacagim mesela.

hapax; evet calisma yeri Fransa yaziyor ve ben nerede olursam olayim maasim Fransa'da bulunan hesaba yatacak. Umarim dedigin gibi ihtiyac yoktur. Tesekkurler, sana da kolay gelsin.
  • o s c a r  (04.07.11 22:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.