[]

Usb Bellek ile Boot Disk yapmak

Kıymetli dostlar dünden şöyle bir sorunum vardı sabahtan beri çabalıyorum ama hala çözüme ulaşabilmiş değilim.(bkz: #272255)
Ben de şu siteden yararlanayım dedim.
tinyempire.com
Neyse şu yöntemi buldum.Herşeyi yaptım usb de fakat takınca yine ntldr eksik yazısı geliyor direk ekrana.Biostan BOOT a girip BOOT DEVICE PRIORITY'den 1.Removable dev. Yaptığım halde.
yeni format cd denedim.Sp3'lü onu okumadı bile.
Çok çaresizim yardım edin arkadaşlar,stresten cinnet geçireceğim :)

 
hocam windows kurmaya çalışıyorsunuz diye varsayıyorum. ben de bu konuyla kesintisiz birkaç gün uğraştım. harddisk birkaç bölüm olduğunda yapar o uyuzluğu. komple silme şansınız varsa hardiski tek parçaya indirin, kurulumdan sonra tekrar bölümlersiniz.


  • cifadam  (04.07.11 19:52:50) 
USB disk mi Harici HDD mi? Windows 7 kursanız olur mu? Ona göre bu mesajı editleyip anlatayım.


  • cashkorkmaz  (04.07.11 20:42:02) 
Aslında elimde Hdd var ama onu kullanmak istemedim.Malum formatlanması gerekiyor.Ben Philips mp3 playerı Usb stick olarak kullanıp yapmayı denedim.Windows 7 kaldıracağını zannetmiyorum bilgisayarın :)


  • free bird  (04.07.11 20:46:22) 
wintoflash.com
windows kurmak istiyorsanız buraya bakın

  • kisa  (04.07.11 20:47:37) 
Formatlamadan da olur. Bilgisayarım'a sağ tıklayarak "Yönet" seçeneğinden ya da denetim masasından "Yönetimsel Araçları" açın. "Depolama" kısmından "Disk Yönetimi"ni çalıştırın. Harici HDD'yi seçip sağ tıklayın ve "Birimi Küçült" deyin. XP için 2, 7 için 4 GB yer açılması yeterli olur. Sonra oluşan bu boş alanı biçimlendirin. Bu yeni birime sağ tıklayıp "Birimi Etkin Olarak İşaretle" seçeneğini seçin. Sonra XP ya da 7 diskindeki tüm dosyaları bu bölüme kopyalayın. Varsa gizli dosyaları da görünür hale getirdikten sonra kopyalayın ama hatırladığım kadarıyla yoktu. Artık bilgisayarı bu bölümden başlatıp kurulumu yapabilirsiniz. Hatta disk ile yapılan kurulumdan kat kat hızlı olur. Küçültme adımı uzun sürebilir, aklınızda bulunsun. Olmazsa haber verin, yardım ederim.


  • cashkorkmaz  (04.07.11 21:03:29 ~ 05.07.11 10:06:59) 
Arıza yaşadığım bilgisayarım masaüstü,şu an netbook kullanıyorum maalesef kopyalama gibi bir lüksüm yok cd'den :)
Intihar duyurusu açacağım bugün çözemezsem sorunu :))

  • free bird  (04.07.11 21:08:33) 
Bir ISO dosyası bulup içindekileri kopyalayabilirsiniz. Torrent sitelerinden XP indirip, bu ISO dosyasını Winrar ile açıp içindekileri o bölüme kopyalayabilirsiniz.
Ayrıca yukarıda geçen sitede anlatılanları USB disk yerine anlattığım yöntemdeki yeni oluşturduğunuz bölümü kullanarak deneyebilirsiniz.

  • cashkorkmaz  (04.07.11 21:15:05 ~ 21:18:20) 
1 tb hdd'i ikiye ayırmıştım fat32 ve ntfs diye.Çok önemli bilgilerim mevcut ikisinde de.Acaba bunların içindeki bilgilere birşey olur mu dediğinizi yaparken?


  • free bird  (04.07.11 21:18:59) 
Olmaz. İstediğiniz bir bölümü seçin ve bu adımları dikkatle uygulayın. Yaptığınız işlem Bootable bir disk bölümü oluşturmak ve oraya sistem dosyaları kopyalamak. Yalnız bilgisayarın şarjı olduğundan emin olun, küçültme işlemi uzun sürer, işlemin yarısında güç kesilmesin. Dizüstü bilgisayarımın DVD-ROM'u bozulduğundan beri böyle kurulum yaparım, hiç problemle karşılaşmadım.


  • cashkorkmaz  (04.07.11 21:54:02 ~ 21:56:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.