[]

Yurtdisinda pasaport uzatma

Yardimsever eksi duyuru ahalisi,

Fransa'da yasiyorum var acilen pasaportumu uzatmam lazim. Gerci bende eski lacivert pasaporttan oldugundan sanirim yeni pasaportlardan alacagim. Mumkun oldugunca cabuk bu isi bitirmem lazim zira calisma izni basvurusunda bulunacagim ve su anki pasaportum Subat 2012'ye kadar gecerli. Bu sekilde calisma izni basvurusuna gidersem sikinti cikarabilirler diye dusunuyorum.

Bildigim kadariyla artik epasaport.gov.tr'den randevu almadan basvuru yapamiyoruz, Paris Baskonsoloslugu sitesinde de boyle yaziyor. Ben de demin randevu almaya kalktim lakin sistem en erken 24 Agustos'a veriyor tarihi, benim de o kadar beklememe imkan yok.

Simdi kafamda birkac alternatif belirdi;

1) 24 Agustos'a randevu alirim, fakat is kontrati elime gecer gecmez Baskonsolosluga gidip derdimi anlatir, kontrati gosterir ve durumun aciliyetinden bahsederek yardim edip edemeyeceklerini sorarim.

2) Gectigimiz sene denklik islemleri nedeniyle cok kapsamli bir vekaletname cikarmistim babam icin. Pasaportu ve gerekli evraklari Turkiye'ye yollarim, babam gider benim yerime basvurur. Turkiye'de bekleme suresi cok azmis ve birkac gune cikiyormus diye duydum -ne derece dogru bilmiyorum. Bir de tabi elde vekaletname de olsa pasaport basvurusunu sahsen yapmak gerekiyor sanirim, yas gibi bu secenek.

3) Turkiye'ye gider, halleder gelirim. Bir aksilik cikmaz ise 5-10 gunde bitirmis olurum her seyi fakat bu da cok masrafli olacak haliyle.

Aklima gelenler bunlar, siz ne diyorsunuz? Ne yapmaliyim sizce?

Cevaplar icin simdiden tesekkurler.

 
- önce konsoloslukla konuşun derdinizi anlatın. yardımcı olabilirler gibi geldi bana.
- yok olmazsa babanızın başvurup-başvuramayacağını kesin öğrenin. (bunu da konsolosluktan öğrenebilirsiniz, ya da babanız telefon edebilir e-pasaport randevusu almak için verilen numaraya) O başvurabiliyorsa Türkiye'den halledin.
- son seçenek olarak siz gitmek zorunda kalırsanız Ankara'ya gidin. sabahtan gidip akşam almak mümkün. Diğer illerde pasaportun basılıp gelmesi 1 haftayı buluyor. (pasaportların hepsi ankara'da basılıyormuş çünkü)
  • gereksiz insan  (04.07.11 16:28:39) 
dostum konsolosluk görevlileri vatandaşlarına yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar bildiğim kadarıyla. abim resmen kankayız demişti amerikadakiler için.

şimdi konsolosluk meselesi hallolmazsa türkiye ye gelip yapman aşırı kolay aşırı hızlı.

eğer istanbulda yaşıyorsan herhangi bir şehir dışı ilçenin emniyet müdürlüğüne evrakların hazır bir şekilde gidersen ve derdini anlatırsan direkt sıraya alıp işlemini yapıyorlar.

ilçe olarak tuzla, başakşehir gibi uçları dene ki bakırköy mecidiyeköy gibi ayak altı olmasın, bi de sıra bekleme yani :)
ben randevumu aldım ama daha erken gittim, derdimi anlattım, evraklarımı onaylattım, 5 gün sonra elimdeydi pasaport. daha 1 hafta olmadı :) yeni bordo renkli pasaport veriyorlar.

yani kısacası türkiye ye gelip her türlü halledersin rahatça. asıl mesele gelmeden halledebilmek, konsolosluğa gidip durumdan bahset, yardımcı olacaklardır. iyi şanslar, selamlar. :)
  • good room beautiful  (04.07.11 16:39:55) 
avusturyadayim.


1) konsolosluk görevlileri bu konuda gercekten yardimci oluyorlar, dayimin oglunun sünneti var acil pasaport lazim diyen adami bile geri cevirmediler yanimda.

2) ehliyet cikarmak pasaport almak falan gibi sonunda sizin imzaninizin gerektirdigi islemlerde vekalet ise yaramiyor diye biliyorum

3) diyelim ki 1. madde ise yaramadi, bence en mantiklisi türkiye'ye gidip pasaportu yenileyip geri gelmek.

ama söyle de bi sey var,

bendee su an eski pasaporttan var, gecen buranin calisma bakanligi calisma iznimi suanki yani lacivert pasaportumun son gününe kadar uzatti ve sunu dedi, yeni pasaportun olsaydi o pasaportun bitis tarihine kadar uzatirdik.

bence bi ihtimal su anki pasaportunla basvurursan sana da subat 2012 ye kadar calisma izni verirler, subat 2012 ye kadar yenisinin cikartirsin ve tekrardan basvurursun, daha az evrak isterler bu sefer ve hemencecik yeni oturma iznini alirsin
  • keseci  (04.07.11 17:39:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.