[]

[ aşk meşk ] Bu ilişki nasıl yürür? Daha kötüsü olabilir miydi?

Kozmik şakacının bana hazırlamış olduğu muhteşem oyun sonucu kız arkadaşımla olan ilişkiyle ilgili çok ciddi kararların alınması gereken noktaya gelmiş bulunuyorum.

Özetin özeti: 4 aydır birlikteyiz, aramız çok çok iyi. Ben 26 yaşında 4 yıldır çalışıyorum o 20 yaşında 1 yıldır üniversitede okuyor. Ben de o da yeryüzünün en hiperaktif insanlarındanız pek bi sosyaliz vs. (daha fazla detay gerekirse çok özele kaçmayacak şekilde yazabilirim).

Durum: Yüksek lisans vs. bitti tüm tecil hakları kullanıldı ve Nisan 2012 de 5 aylığına askere gitmem gerekiyor. O da 2012 yılının ilk döneminde Şubat ayı gibi Erasmus yapmayı planlıyor (ailesi de istiyor). Bu da demek oluyor ki şu durumda Askerlik+Erasmus kombosu ile birlikte en az 8-9 ay görüşemeyeceğiz.

Seçenekler:

1) Paşa paşa askere giderim ancak onun erasmus'a gitmemesi için ricada bulunurum (ne demek oluyorsa? ya da böyle bir hakkım nasıl oluyorsa?

2) Paşa paşa askere giderim o da paşa paşa Erasmus'a gider.

3) İlişkiyi bitiririm askere giderim. Dönüşte ne olacağını hep birlikte görürüz.

4) İlişkiyi düzgün bir şekilde bitiririz, askere gitmem, yurtdışında çalışmaya başlarım 3 yıl sonra dönüp bedelli yaparım (mesleğim gereği bu kariyerim açısından ciddi bir ilerleme olur).

------------------------------------------------------------

Seçeneklerin olası sonuçları:

1) Askerdeyken 5 ay boyunca kız arkadaşı görememenin verdiği cinnetle kız arkadaşı sürekli rahatsız edip ayrılmasına sebep olabilite ya da 5 ayı paşalar gibi geçirip ilişkiye kaldığı yerden devam.

2) 8-9 ay görüşememe sonucu gerçekleşmesi yüksek ihtimal olan ayrılık. Erasmus'a giden sevgilinin ne gibi challange'lara maruz kaldığını çok çok iyi biliyorum. Bugüne kadar en az 6 farklı ülkeden yan odamı kiraladığım erasmus arkadaşlarım oldu ve kız ya da erkek fark etmeden hepsinin tek amacı vardı o da okumak değil tabii ki :)

3) Yeni bir hayat ve eski ilişkiye kaldığı yerden devam etme ihtimali?

4) Kariyer konusunda önemli bi gelişim, ancak mükemmel kız arkadaşın feda edilişi (ancak ileride ülkeye döndüğümde aynı kız arkadaş ile tekrar birlikte olmayacağım anlamına gelmiyor??)

Ey sözlük ahalisi böyle bir durumda bu maddelere nasıl bir ekleme yapabiliriz ya da siz olsaydınız hangi seçeneği tercih ederdiniz?

 
bu tip sorularda hep aklıma gelen bir lafı yazayım. do not trouble about trouble until trouble troubles you. yani gelişine vurunuz. ilişkiniz bitecekse zaten bitecektir, bitmeyecekse sürecektir. askerliği bir an önce halledin. mümkünse erasmusla yakın dönemlere denk getirin. hatta kendiliğinden öyle oluyormuş. hiç sorun yok bence, böyle devam.


  • kediebesi  (04.07.11 15:13:32 ~ 15:14:27) 
4 net.


  • saiko  (04.07.11 15:18:17) 
Kendisi yurtdışına çalışmaya, 2. sınıftaki kızarkadaşı erasmusa giden arkadaşın ilişkisi pek tabii ki pek uzun sürmedi (bir arkadaş ekolü) Ben ona giderken e kızarkadaşın ne yapacak demiştim, o da erasmusa gidecek "z.ke z.ke ayrı kalacaz" demişti.

Fakat bence 2. seçenek doğru olan. Daha 10 aylık bir süre var buna zaten. ayrıca 4. seçenek baya kasar derim kolay değil işlerin baya bir yaver gitmesi lazım dönüşte askerlik için. Bence yurtdışına gidecekseniz bile askere gidin mutlaka.
  • manfool  (04.07.11 15:19:19) 
3 veya 4 derim ben.
hatta sadece kariyer ve askerligi bedelli yapmak icin degil de; boyle, baska bir ulkeye gitmek ve orada calisip yasamak gibi bir isteginiz varsa ve yapabiliyorsaniz 4u daha cok oneririm.
Nitekim 4 ay da cok uzun bir sure degil. Bence birbirinize gore plan yapmaniz pek mantikli bir karar olmaz. Zaten istatistiklere gore yuksek bir oranla ayrilacaksiniz ve ayrildiginizda "ben onun icin bilmemne yapmamistim" diye aglayacaksiniz.
  • natnan  (04.07.11 15:20:12) 
Bizim için sizi kızdan ayırmak, askere, yurtdışına göndermek, "Türkiye bitti, sakın dönme" demek çok çok kolay. Yazarız, biter, bir gün sonra belki ne yazdığımız, kime yazdığımız aklımıza bile gelmez.

Bu kızı siz tanıyorsunuz, ona ne derece bağlı olduğunuzu sadece siz biliyorsunuz, askerliğin size ne ifade ettiğini sadece siz biliyorsunuz, yurtdışında yaşayıp yaşayamayacağınızı, orada kolay tutunup tutunamayacağınızı siz dahil kimse bilmiyor.

İnsan hayatı kağıt üzerinde planlanamıyor genelde. Çok önemli kararlar için görüş istiyorsunuz ve bence yanlış yapıyorsunuz.

İmza: Kozmik şakacı :)
  • sourlemonade  (04.07.11 15:30:55) 
Ara edit:

+ Bu sorularıma gelen cevapları değerlendirip; haydiiie sözlük böyle istemiş böyle yapalım demeyeceğim tabii ki ancak buna benzer durumu yaşaması halinde sözlük yazarlarının nasıl kararlar alabileceği konusunda meraklandığım için sizlere sormayı düşündüm. Sonuç itibariyle kararı verecek olan ben ve kız arkadaşım olacak tabii ki.

+ 4 yıl değil 4 aydır birlikteyiz ancak burada senelerin ayların ya da günlerin hiç önemi olmadığını düşünüyorum.. nice 5-10-20 yıllık ilişkiler de gördük.. Zaman göreceli bir kavram zaten önemli olan o zamanın ilgili kişiyle nasıl geçirildiği :)
  • enola gay  (04.07.11 15:37:00) 
haha bu ne yahu? 5 yillik is plani yapar gibi? bu erkek kisminin herseyi planlama gayretine ve azmine bayiliyorum azizim.

net olarak terk edilmesi gereken adamsin sekerim. kar zarar maliyet tablosuna meze edilir mi sevgili? ayip valla.
  • fengari  (04.07.11 15:53:51) 
edit:

+ planlamacı kişilik başak burcu erkeği olmaktan kaynaklı sanırım :(

+ ayrıca çok yanlış anlaşılmışım kar / zarar hesabı yapmıyorum ki? İki tarafın da üzülmemesi için neler yapılabilir nasıl çözüm bulunabilir sorusunun yanıtını ararken sözlükten de yardım alıyorum.

www.eksisozluk.com

:(
  • enola gay  (04.07.11 15:56:41 ~ 15:57:57) 
hay hay cevap verelim hemen:

is ask mesk isiyse eger, bu yazdigin olasiklar kaduktur, yani yoktur, butlandir. baglam geregi bu isler onceden hesap edilemez, kestirilemez. o yuzden olasilik hesabina hic girme, burda su an hic aklina gelmeyen 1678. olasilik basina gelir 2 sene sonra. go with the flow, inceldigi yerden kopar zaten, kasma bu kadar.
  • fengari  (04.07.11 16:04:28) 
Aranızdaki ilişki bu kadar mekanik bir şekilde ifade edilebiliyorsa bence ağır bir aşk durumu yok. Hatta bence aşk diye bir şey yok. Direk 4.


  • arnold schwarzeneger  (04.07.11 16:05:21) 
Arnold abim :),

Aslında tekrar etmek durumunda kalacağım ama başak burcu olduğum için bu şekilde katı ve mekanik olarak yazmış olarak görünüyorum , işin aslı bu değil tabii ki. Eğer bu kadar mekanik bir ilişki olsaydı zahmet edip senaryolar ya da aksiyon planları çıkarmaz direk ayrılırdım.. tüm alternatifleri ortaya çıkarıp ilişkiyi nasıl kurtarabiliriz'in hesabını yapmaya çalışıyorum
  • enola gay  (04.07.11 16:08:54) 
Seçenek 2'yi öneririm. Bu sizin açınızdan iyi bir test de olabilir. Şöyle ki:
2-1- Eğer döndükten sonra ilişkinize kaldığınız yerden devam ederseniz, işte budur derim hocam. Yin Yang felsefesi sizin için tamamdır. Demek ki siz birbiriniz için herşeyi göze alabilecek konumdasınız ve aranızdaki bağ son derece güçlü. Sizi artık Allah'tan başka kimse ayıramaz. Ömür boyu mutluluklar :)

2-2- Eğer bir süre sonra ayrılırsanız yahut bir şekilde koparsanız demek ki birbirinize olan sevginiz o kadar da güçlü değilmiş. Nasıl olsa bir zamanda bir yerde kopacakmış bu iş. Dahası, böyle bir durumda yarın öbür gün daha zorlu zamanlarda biriniz öbürünüzü yarı yolda bırakacakmış demek ki... Hayırlısı buymuş.
  • dbilgener  (04.07.11 16:11:31) 
seni tanidigim kadariyla cevap vereyim madem: 4 sana en uygun olanidir.

onceki seceneklere bakarsak:

sabit: ayri oldugunuz sure boyunca yapilacak paranoyalar

1- erasmus'a gitmeyecek burada seni bekleyecek ve her tartismanizda onune surecek: "senin yuzunden erasmus'a gitmedim ben, sen nasil bir insansin!" olacak. surekli her problemde bu one cikacak, sen onun onunde bir engel olarak kalacaksin. araniz iyiyken problem olmaz bu ama araniz kotu oldugu anda kusar gibi uzerine yagar.

2- beraber oldugunuzdan daha fazla sure ayri kalacaksiniz. hadi sen askerde silah altinda olacaksin neyse de, hatun ozgur olacak. ayrica yurtdisi psikolojisi denilen bir sey var. turistler her zaman icin yerel halktan daha cilgin davranir. kesin demiyorum ancak askere giden adam aldatilir cogunlukla. yurtdisina cikan da daha meyilli olur aldatmaya. bana rereroro yapmayin lutfen, biliyorum da konusuyorum. cogunlukla yapiliyor, istisnalar kaideyi bozmaz.

3- seni tanidigim icin bunu cok olasi gormuyorum.

4- oncelikle yurtdisi dedigin sey bir tecrube, hem kariyerine bir arti olacak hem askerlik yapmaktan kurtulacaksin. kisaca soyluyorum: unutursun ne de olsa, gidecegin ulkede turist olan sen olacaksin... insanlar sana daha bir ilgi gosterecek ve yerel halktan hatunlar da seninle daha yakin olacaklar. (bkz: turkiye'de yabanci olmak) unutursun yani kesin.

simdi burdan atip tutmak kolay, ben olsam ne yapardim tam olarak bilmiyorum. 1 sene once olsa 2 diyebilirdim ama su ani dusundugumde gecen sene 2. secenegi secmis olacagima pisman olurdum. simdiki aklimla soyluyorum, 4. kesinlikle.

gerisi sana kalmis, hadi kolay gelsin.
  • purgatory  (04.07.11 16:14:53) 
enola adamım,
Şöyle söyleyeyim o zaman. Birinden vazgeçtiğinde elde edeceğin maddi kazancı hesaplayacak durumdaysan aslında o kızın yokluğu o kadar da içini yakmayacaktır. Güzel kızdır, eğleniyorsunuzdur da muhtemelen, ama hayatında gerek koşul değil bence. Yurtdışında tanışacağın kızlardan daha fazlasını vermiyor olsa gerek ki, alternatif düşünebiliyorsun. 4 iyi tercih. Kafanın en rahat edeceği de o olur.

  • arnold schwarzeneger  (04.07.11 16:15:48) 
daha kötüsü elbette olur da, sizin durumunuzda maalesef yol belli.

askerlik uzun bir süreç.

sevgilinize güvenmiyorsunuz. ben ona değil de erasmusa güvenmiyorum işin bahanesi.

4 ay eğlenebildiğini ve süper anlaştığını anlamak için, karşındakini bu açıdan mükemmel görmek için yeterli süre ama, bunun bir de kötü gün hali vardır, ilk başta insanın gözüne görünmeyen ufak tefek "kusur"ları fark etme zamanı vardır. daha o kısma gelmemişsiniz. "mükemmel" demek için çok erken bence.

cevap: 4 ama 4'te "mükemmel kız arkadaşın feda edilişi" yok.
  • magara adami  (04.07.11 16:37:39) 
3'ün olası sonucu, gördüğünüz olası sonuç gibi olmaz. ilişkinin bitirilmiş olması, karşılıklı birbirinizi yüz üzerinden yüz görüyor olsanız bile 20 ye 30 a indirir. en azından ben böyle düşünüyorum.

2'nin olası sonucunu zaten kendi tarafınızdan bakıp öngörmüşsünüz.

1'in olası sonucu da karşı taraf için benzer sonuçlanır.

aşık olan kadın elbette 1'deki isteğe ayak uydurabilir, ama bunun adabı bu değil, uzakta olmayalım ben seni çok özlerim gitme demeyeceksiniz, gidip de gözün dışarıya kaymasın diyeceksiniz. durum ortada, kimse bunu kabul etmez. direkt güvensizlik.
  • magara adami  (04.07.11 16:49:51) 
panpa yanlış anlama beni, saçma sapan bi insansın. Bu ne len?
ha işi burca yorumlayacaksan, bende kovayım. anlaşamayız biz:).
Bu ne planıdır, ağzım açık okudum.
Akışına bıraksana, kız arkadaşına da bi engel koyma, kendine de.
Seviyosanız olur gider her halukarda.
Yada boşver direk şimdi ayrıl.Bu iş böyle yürümez :)
  • benlik bu kadar  (04.07.11 16:59:16) 
size 2 soru:

1) erasmus'a gidenler illa sevişmek için mi gidiyor?

2) başkaları ile sevişmek ve aldatmak için illa yurtdışına mı gitmek lazım? sevgilinizin şu an sizden başka birisi ile sevişmediğini nerden biliyorsunuz?

yorum olarak da hastalıklı düşünce şekline sahip olduğunuzu söylüyorum. bunları oturup düşünmeniz, yazmanız ve de burdan insanlara sormanız iyiden iyiye kötü durumda olduğunuzu gösteriyor. 5 ay kız arkadaşla görüşülmezse cinnet geçirilir gibi laflar etmişsiniz. bence askerden önce doktora gidin.

bir de siz sevgilinizi güdülecek koyun gibi görüyorsunuz sanırım. hiç bir iradesi yok. sizin istediklerinizi yapacak.

tövbe tövbe... benim eklemelerim bunlar.
  • mea maxima culpa  (04.07.11 19:38:38) 
yahu adam basak burcuyum diyor, hala boyle islerde plan mi yapilir diyorsunuz. eger isteyerek yapiyorsa gelin beni vurun, dogasi boyle. gel kardesim ben anlarim senin derdinden.

oncelikle senin hayatinla ilgili 5-10-15 yillik planlarin vardir kesin. bunlara ulasman icinde yapman gereken adimlar. kariyeri ornek vermissin mesela, sen simdi bu tip bir konuda ortada daha henuz ciddiyet namina hicbir sey yokken boyle bir fedakarliga girersen isler ters gittiginde kendini bitirirsin. gururundan dolayi kiza da bir sey diyemezsin, icinde volkan olur bir gun oyle bir patlarsin ki her seyi siler gecersin arkana donup bakmazsin.

o yuzden plan yaparken olayi multiple-decision making process'e cevirmektense tek tek adim adim git. hep bir sonraki step'i planla. on step sonrasini degil. askerligin yapilmasi mi gerekiyor git yap ciksin kafandan kurtul. kiz erasmus'a mi gitmek istiyor birak gitsin.kizin hayatina dogrudan etki etme. insanlarin hayatina dogrudan etki yaparsan, akil ve vicdanin ileride cok yaralar seni. sen duygusal adamsindir, boyle bir sorumluluk aldim diye icten ici yine kendini bogarsin.

ikinizin de yapmasi gerekenler bittiginde tekrar oturup konusursunuz. su anda soyle yaparsam ne olur, boyle yapmazsam ne kadar zararli cikarim'a girersen hayati zindan edersin kendine. zamaninda ayni durum basima geldi ordan biliyorum. bi de unutma su hayatta herkesin yeri dolar. bi mukemmeli feda edersin ama karsina baska bir mukemmel cikar.
  • please dont die  (04.07.11 20:19:45) 
başak burcu deyip de burcun adını kötüye çıkartmayın. bilmesek inanacağız.

bu hastalıklı düşünceleri başak burcuyum ehu ehue ehue diye açıklayanları kızılcık sopası ile dövmek istiyorum.

bence biraz büyüyün. ergen hezeyanları bunlar.
  • mea maxima culpa  (04.07.11 22:26:09) 
mea: basak burcu olayini hani gectik o olayin esprisi de bunlari dusunmesini hastalikli dusunceler oldugunu sonucuna varark tumevarim da muhtesem acilimlara girmissin. adam hayati hakkinda plan yapiyor, hangi opsiyonu secersem basima ne gelebilir diye yazmis. onu da olasi seklinde demis, herhangi bir iddia yok. olabilirligini sorgulamis.basina gelmedigi icin bilmiyor. belki buyuk olgunlukla karsilayacak, belki ergenlige vuracak.

asil sen ergen hassasiyetine sahip olmayasin? kizilcik sopasini uzerinde kullanabilirsin mesela, yardimi dokunur belki.
  • please dont die  (05.07.11 00:19:54) 
@please dont die planlara değil sevgilinin erasmus a giderse illa aldatması varsayımı için konuşuyorum.

yapılan planlar erasmus'a giden mutlaka seks yapar, aldatır varsayımı ile yapılıyor. sence bu düşünce şekli normal mi?

madem başak burcu ile de dalga geçildi sana bir başak burcu kişisi olarak temiz bir tavsiye. sen oturup da bu olursa şu olur, şu olursa bu olur, o olursa bu olur mu diye kafanı yoracağına bırak sevgiliyi mevgiliyi, ayrıl. git askere. kafan rahat bir şekilde tamamla. kıza da ne sana ne de kimseye ümit verecek durumda değilim, kafam çok karışık de.

sonrası sen sağ ben selamet. azıcık aşım ağrısız başım. askerden dönünce önündeki maçlara bakarsın.
  • mea maxima culpa  (05.07.11 00:59:20) 
@mea maxima culpa:

enola gay erasmus'un kız arkadaşının aldatma ihtimalini artırabileceğini düşünüyor. kızın bütün şu muhabbeti duysa rahatsız olacağı mevzu o değil zaten, güvenmiyor olması.

güvenilmeyen insan erasmus'a gitse aldatma ihtimali bence de artar.
bence veya bilmemkimce veya insanların çoğunca değişse bile bu ihtimal, kimseyi bağlamaz, herkes istediğini düşünebilir.

5 ay kız arkadaşla görüşmezse cinnet geçireceğini de düşünebilir. adamın kendi hayatı, libidosu, herkes kendini bilir yani, dışarıdan bakan insan olarak "hayır, olamaz, olmamalı, aa çok yanlış, çok hastalıklı" demek de kimseye düşmez.

artı adam sevgilisine koyun dememiş, istemek istiyorum ama gerçi ne hakla isterim ki falan demiş, önceden oturmuş ne yapsam diye düşünüyor, sahi ne var bunda?

herhangi bir konuda sizin gibi düşünmeyen birini hastalıklı bulmak ne derece sağlıklıdır bu tartışılır asıl.
  • magara adami  (06.07.11 00:36:30) 
evet merhaba. ben "o" kız arkadaş.

merak eden varsa ne olduğunu söyleyeyim.

-o dört ayın üstüne bir sene daha koyabildik anca.

-erasmus'a göndermedi. kaldım, problem değildi. üzüldüm gerçi orası ayrı.

-aynı senenin yazında fransızca dil kursuna gidecektim, tek başıma göndermedi. ailemle kavga etmek zorunda kaldım burada kalmak için ve lisede öğrendiğim fransızcayı büyük miktarda unuttum. bundan bir ay sonra ise tam benim kursa gitmeyi planladığım dönem için afrika'ya gitmesi gerekti. gezdi, tozdu, arkadaş edindi... ben evde sap sap iki ay oturup gelmesini bekledim. aklı bende kalmasın diye(sanki yurtdışına giden benim!) mümkün olduğunca az çıktım dışarı.

-askere hala gitmedi.

-paranoyalarıyla yaktı yıktı. erasmus'u boşverdim, burada hayatı bana dar etti. bir arkadaşımın arkadaşıyla tanışsam "kim o nereden çıktı?" gibi sorulara maruz kaldım. ki üniversitede okuyorum ve her gün yeni insanlarla tanışıyorum bu çok normal.

-telefonumdan beni aradığında ilkinde açmalıydım, yoksa kızıyor sinirleniyor ve anama babama düz giriyordu... sonunda ben özür dileyene kadar da barışamıyorduk. seviyordum, alttan alıyordum. özür diliyordum...

-yurtdışına çalışmaya da gitmedi.

-buraya bu kadar bunları soracağına irdeleyeceğine neden sevgilisine güvenmediğini kendine sormamış?? çünkü ben ilk defa her şeyi feda etmeye hazırdım bir insan için. bakınız yukarıda verdiğim örnekler.


-----------------

PEKI NE OLABİLİRDİ?

-askere gitmesine gerek bile yoktu beni erasmus'uma gönderirdi. ben orada normal bir insan gibi arkadaş edinir, gezer tozar yeni yerler keşfederdim(abazan zihniyetinizi çöpe atayım). arada bir iki hafta yanıma gelirdi etrafı gezdirirdim. eğlenirdik paylaşırdık... vb

-benim ona güvendiğim gibi bana sonsuz güvenirdi, kimse karşı tarafı üzmezdi, en geç seneye de evlenirdik.

-kısaca mutlu olurduk...

-----------

bu kadar sanırım yazacaklarım. evet.

edit: daha kötüsü de oluyormuş.
  • pillowlust  (25.08.12 18:20:29 ~ 18:21:57) 
@pillowlust:

duyuru tarihinde bir ilk olabilir karsi tarafin gelip aciklama yapmasi.

Gecmis olsun.
  • uyuyanadam  (25.08.12 18:37:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.