[]

Kalp Romatizmasi

Merhabalar... Yine bir saglik sorunu ve sorusu ile karsinizdayim.
Oncelikle sunu belirtmeliyim: 15 - 16 yasimdan beri tam 3 kardiyologa gittim. Ilki emosyonel tasikardi, ikincisi MVP ve 1. derece MY, ucuncusu ise "tam MVP olmayan gevseklik ve cokme ve eser miktarda MY" teshisi koymustu. Dideral icmem disinda bana bir kisitlama getirmediler.
Gecen haftalarda burun spreyi yazdirmak icin gittigim saglik ocaginda doktor bana sinuzit ve bogaz enfeksiyonu icin Nurofen ve Avelox verdi. Feci halde ilac fobisi olan ben titreye titreye, korka korka ilaclarimi aldim. Nurofen gunde 3 tane, Avelox ise 1 tane (400 mg). Neyse efendim ben ilaclarin ikinci gununde, antibiyotik saatine cok yakin zamanlarda nefes alamama ve yuksek nabiz sikayetleri ile acile goturuldum. Kardiyoloji dalinda bir hastanenin aciline. Burada nabzimin 75 oldugu, sinus ritmi oldugu; nefes almamin normal oldugu soylendi. Ama yine de ultrasonla bakildi. Ultrason sonucunda MVP ve MY yine eser miktarda var dendi; ama ek olarak da kalp romatizman var dendi.
O gunden beri uyku tutmadi beni. Zaten 20 yas dislerim atakta, zaten cenemin agrisindan ne yemek yiyorum ne bir sey, bir de bu eklendi endiselerime ve ben artik hep ama hep halsizim. Kollarimi hic hissetmiyorum. Nefes alamiyorum. Ankara'ya dondukten sonra 3 kez daha acile gittim. Hepsinde bana "bir seyin yok" dendigi halde ben kendimi gercekten kotu hissediyorum. En son gittigim acilde norolog bana baktiktan sonra bir psikiyatrist gonderdi ve psikiyatrist de bana yarim Xanax verip mutlaka gelmemi tembihleyerek gonderdi. O gece cok iyiydim, ertesi sabah da, oglen de. Ama ilacin etkisi gectiginden beri giderek daha kotu oluyorum. Allahaskina biri soylesin, nedir bu halim? Kalp romatizmasi teshisi yanlis konulabilir mi? Ya da nasil olur da daha onceki 3 kardiyolog gormedi? Butuuun bunlar psikolojik mi? Niye boyleyim ben? Her an oluverecekmisim gibi. Anksiyete bozuklugum varmis tamam, kabul, ama bu eklem /ayak / bacak / bilek agrilarini, bu halsizligi daha once hissetmemistim! Artik iyi olmak istiyorum, 25 yasindayim ve daha yurumek istedigim cok yollar var... Ben sigara icmek, icki icmek, kosmak, yorulmak istiyorum. Sorumsuz davranmak istiyorum azicik ama son kardiyolog bana "yorulma, uzulme, hasta olma" dediginden beri oooyle yatiyorum (tabi ilacimi ictikten sonra kendimi sokaklara atip saatlerce kosturmamin disinda). Noluyor bana? Bilen, yasayan varsa Allah rizasi icin soylesin...

 
öncelikle bir an önce 20liklerden kurtul. çenen çok rahatlayacak. birçok sıkıntın azalacak bak görürsün. diğer konularda hiç bilgim olmadığı için bişi diyemiyorum hastasın/değilsin gibi.


  • kediebesi  (04.07.11 14:51:59) 
öncelikle çok geçmiş olsun!
bende de mvp var. aslında panik atak ya da anksiyete bozuklukları mvp nin bir sonucudur. nitekim 2 sene önce ben de anksiyete bozukluğu teşhisiyle tedavi oldum. mvp de nefes daralması olabiliyor, ya da çabuk yorulabiliyorsun.
ama mvp bir hastalık değildir ve kafana çok takmaman gerekiyor.
kalp romatizması hakkında hiçbir bilgim yok.. sanırım sen de ankaradasın istersen bana mesaj atabilirsin sana kardiyologumu tavsiye edebilirim..
dönemsel bir şey yaşıyormuşsun gibime geldi.. tekrar geçmiş olsun.
  • omonia  (04.07.11 16:47:51) 
ilaç fobim var diyorsun ama daha çok farkında olmadan bağımlılık kazanmış gibisin. Burun spreyi dikkatimi çekti onu ne için yazdıracaktın? düzenli kullanım varsa ilaça karşı bağımlılığın var bence

Kalp romantimazması olayı farklı birşeydir bence en iyi doktora görünmen
  • nisansayısı  (04.07.11 16:48:21 ~ 16:49:11) 
Öncelikle, geçmiş olsun ve lütfen sakin olun.

Kalp romatizması diye de tabir edilen akut romatizmal ateş, boğazdaki bakteriyel iltihabın tedavi edilmemesi sonucu gelişebilen, eklem rahatsızlığı ve kalp rahatsızlığı ile birlikte giden bir tablodur. Genelde 5-15 yaşları arasında sıktır. Akut dönemde gezici eklem iltihapları ve kalp sorunları görülür. Kalpte erken dönemde kapakçıklarda yetersizlik, geç dönemde ise darlıklara neden olmasıyla karakterizedir. Temel olarak kalp kapakçıklarını etkilediğinden (diğer yapıları da etkileyebilir tabii) maalesef memleketimizin güzide doktorlarının bazıları kalp kapakçığı lezyonu gördüğünde -en sık mitral yetersizlik, darlıkta kendini gösterir bu durum söylediğim üzere- anında etiketi yapıştırırlar. Aslında o kadar basit değildir, çeşitli kriterlerin varlığında kesin teşhis konulur. Buradan var / yok demek de imkansızdır, ama bilin ki basitçe "kalp romatizması" denilmesi doğru değildir. Tetkikler yapılması lazım gelir.

Sizi görmeden herhangi bir şey için var / yok demek mümkün olmadığından ve sorun derece yanlış olacağından bir an önce güvenilir bir kardiyoloji merkezine başvurmanızı tavsiye ederim.

Bilhassa üniversite hastaneleri tavsiye edilir.

Ama önce sakin olmaya çalışın.
  • bu bir kullanici adidir  (04.07.11 17:23:00) 
Cevaplar icin tesekkur ederim. Kardiyologa gittim ve kesinlikle ama kesinlikle romatizma olmadigini soyledi. Hatta bu defa ufurum bile duymadi.
Bu sabah da psikiyatriste gittim. 15 - 20 dakikalik gorusme hakkim vardi, bana Cipralex yazdi. Umarim ise yarar bu ilac zira simdi de Lupus hastaligina yakalandigima inaniyorum!!!!!!!!!!! Bu halsizlik, bu ates (ates dedigim de en fazla 37.8 ama o kadar antibiyotik ictim!), bu agrilar... Ve yuzumde de gercekten bir kelebek durumu mecvut, ben sinuzitten saniyordum. Of ya of, yani ilacin etkisini gostermesine daha haftalar var, haftalar boyunca lupus olduguma inanicam, sonra baska bir sey daha bulurum herhalde, sonra baska bir sey... Sabahlari iyiyim de hava karardi mi boyle oluyorum ben!

  • kon er  (07.07.11 22:40:38) 
@nisansayısı, ilac bagimliligim yok, aksine verilen ilaclari bile kullanmama gibi bi aliskanligim var. Su son ilaclari mecburen aldim. Burun spreyini de onceki antibiyotiklere devam etmeyi reddettigim icin bari spreyle tedavi ol diye doktor vermisti uzun sureli kullanim icin, ama yanima almamistim, sonra baktim nefes alamiyorum gece agzim acik uyuyorum bari yazdirayim dedim zira 23 liraydi. Simdi aylarca cipralex kullanicam her gun hem de :(( Bari ise yarasa da her aldigimda bayginlik gecirmesem!


  • kon er  (07.07.11 22:42:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.