[]

kira sözleşmesi

1-)kira kontratında nelere dikkat etmek gerekiyor?

2-)genel olarak hukuki açıdan sağlam olmak için neler maddeler halinde eklenmelidir?

3-)önemli olarak kira artışı hakkında sadece tefe tüfe oranlarına göre max. fiyat belirleniyor diye aklımda kalmış. google'ladım fakat çok fazla hukuki terim var. bu kısmı açıkça anlatabilecek var mıdır?

Teşekkürler.

 
1-kira kontrarında bazı çakal ev sahipleri, kapıcının sigortasıyla ilgili bir hüküm koyuyorlar. başıma gelmişti, evden çıkarken kapıcının sigortasıyla ilgili birşey ödemiştim.
2-kontratı iyi okuyun. depozitonun ne zaman verileceği ve ne zaman geri alınacağını yazdırın. evle ilgili bir problem tespit edildiyse kontrata yazdırın.

  • african rain  (03.07.11 21:46:36) 
eve ait kalıcı seylerı de yazdırın.


  • bryan fury  (03.07.11 21:49:59) 
kira kontratlarını kırtasiyelerde bulabilirsini, alıp doldurursunuz sonuna da ek madde yazabilirsiniz.

şunlara dikkat edin;
her madde açık net olsun, çift anlamlı cümlelerden kaçının
neyin karşılığında ne istediğinizi hangi şartlarda istediğinizi belirtin
anlaşmazlık durumunda ne olacağını yazın

ufak örnek
şu adreste bulunan konutu aylık şu kadar tl ye şu kişiye kiralıyorum
konutu kiraya tutan evi başka birine kiralayamaz kısmen/tamamen kullanımına izin veremez.
konut boyalı, kartonpiyerli, yerler laminant vs olarak temiz şekilde kiraya verilmiştir, her ne sebeple olursa olsun, kiraya tutan, konutu teslim ederken baştan boyatacaktır, temiz ve bakımlı olarak teslim edecektir. aksi halde tamir bakım masrafları ve kaybolan sürede konutu tekrr kiraya veremeyeceğim için masraf tutarları kadar daha mucire tazminat ödenecektir, depozito bu tutara mahsup edilebilir.
vs. vs.
ha bir de kira her ayın bilmem kaçına kadar şu hesaba şu kişi adına yatıralacaktır.
  • kisa  (03.07.11 21:51:56) 
depozitonun ne kadar olacağı,
çıkarken nekadar olarak geri alnıacağını belirleyin sonra çok uğraştırır.

  • €xpolerer  (04.07.11 08:18:22) 
sonradan üzerine kalmaması için eksik/hasarlı/bozuk teslim aldığın herşeyi yazmanı tavsiye ederim.


  • bonnie and clyde  (04.07.11 11:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.