[]

Alınan Vizeyi Anlamamak

selam gençlik

elimde çok temiz, yalnızca avusturya için verilmiş D tipi, number of entries i 'mult' olan vize bulunmakta. şindi;

1- ben bu vize ile schengen zone unda gönlümce fink atabiliyor muyum?
2- oturma izni ile bu vizenin bir bağlantısı var mıdır? yani bi oturma izni almam icap eder mi bu vizeye sahipken..

not: vizenin süresi 4 ay.

 
1- evet
2- tahminim şu ki siz erasmus öğrencisisiniz. bu vizenin yanında öğrenimiz süresince ek bir oturma izni almanız gerekmez, bu sizin geçici oturum vizeniz zaten.

  • demcan  (03.07.11 20:24:49) 
sadece D tipi ise oturuma basvurman lazım. D+C tipi değilse vizen fink de atamazsın, d tipi ulusal vizedir, başka ülkelere kullanılmaz ki tepesinde de "schengen ülkeleri" yazmaz. sen oturumu al,kafan rahat olsun .


  • bugysm  (03.07.11 20:33:45) 
öf ne karışık işler ya, sırf bu nedenle bile yeşil pasaportlulara sinir olunur arkadaş... neyse konu bu değil... evet, erasmus staj hareketliliğiylen burdayım ama konuştuğum insanların kimi oturum izni alman lazım diyo kimi gerek yok diyo nabayım bilemedim..


  • tahret muslugu  (03.07.11 20:36:42) 
en iyisi oradaki türk konsolosluğunu arayıp bilgi alın. en doğru bilgiyi yine onlar verecektir.


  • vejeteryan vampir  (03.07.11 20:52:14) 
4 aydan fazla kalmayacaksan oturum iznine gerek yok.


  • winstoncash  (03.07.11 21:24:08) 
Türk konsolosluğunu değil, gittiğin yeri yabancılar dairesine soracaksın. Oturma izni gerekebilir evet.


  • roket adam  (03.07.11 21:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.