[]

Asimetrik Gözbebeği(Sağdaki daha büyük), sorun mudur?

Sağ göz bebeğim soldakinden daha büyük, bazen sağ tarafımda(kafa, göz) hafif bir ağrı oluyor, sağ gözümle sola göre biraz bulanık görüyorum ama en son kontrole gittiğimde tam tersi sağ gözün iyi, solda biraz bozukluk var demişti. Ama şimdi kıllandım acaba kontrol mü yanlış yapıldı. Zira sağ gözüm bazen çok rahatsız ediyor beni, görüşümü etkiliyor ve baş ağrısı yapıyor, uzun şeyleri okuyamaz oldum. Sol gözüm ise kusursuz diyebilirim. Zaten ağrının bu ikisi arasındaki farktan ötürü olduğunu düşünüyorum.
Nedir, ne değildir? Tedavisi var mıdır?



 
okuyunca ilk göz tembelliği geldi aklıma.bir gözün diğerinden daha az görmesi, göz kaslarına egzersizle yapılıyor tedavisi.az gören gözü kapatıp onu çalışmaya zorluyorsun.ya da aynı işe yarayan damlalar var, bulanıklaştırıyor görüntüyü bir kaç saat.fakat bu dediklerim 14-15 yaşına kadar geçerli, sonrasında bi tedavi yok malesef.ben doktora gidip gelirken öyleydi 8-10 sene önce, netten baktıklarıma göre hala bi tedavisi yok.
şahsen küçükken kapatma işini yapmıştım bi dönem sanırım biraz düzeldi ama tek gözümü kapadığımda hiçbişey okuyamıyorum hala.

  • vampyria  (24.04.08 15:10:27) 
peki gözbebeklerinden birinin, sürekli, daha büyük olması sorun mudur?


  • late viper  (24.04.08 15:20:53) 
benim çalışmayan gözüm diğerinden birazcık daha kısık kendimi bildim bileli, ama gözbebeklerinde de böyle bi durum olduğunu bilmiyordum, kendiminkilere baktım ama gözle görülür bi fark yok gibi geldi.ama büyüklük farkı muhtemelen göz kaslarıyla ilgilidir.doktor bana bu şekilde demişti zamanında, kaslar düzgün çalışmadığı için kısılmaya eğilimli daha fazla.baş ağrısı olayı bende çalışan gözü kapatınca oluyor, diğeriyle görmeye zorlayınca gözüm yoruluyor hemen, başıma ağrı giriyor devam edersem.
bi doktora görünmeni öneririm, görme açısını falan ölçtür bi.sanırım 120 derece idi güvenli kabul edilen sınır trafik vs. için.o şekil bir şeyler okuduğumu hatırlıyorum internette.
ben de merak ettim, daha önceden haberin var mıydı peki?çünkü aynı dertten muzdarip tanıdığım çoğu insan göz tembelliği mevzuunu çok sonra öğreniyor, normal sanılıyor bilmeyince.ben ilkokula kadar herkesi tek gözünü kapayınca düzgün göremez sanırdım mesela :)
  • vampyria  (24.04.08 15:31:01 ~ 15:38:15) 
bu epeydir var ama dediğim gibi kontrolde doktor "bir şey yok" deyince fazla önemsemedim, geçen bir yerlerde duydum, göz sorunu olan birinden bahsediyorlardı, "gözbebeğinde büyüme varmış." dediler bunu duyunca bende bir tırsma oldu, nasıl yani dedim, benim sağ göz bebeği devamlı büyük, diğerine göre. Zaten sağ gözümden de huzursuzdum, bunu duyunca iyice şüphelendim sorayım dedim...


  • late viper  (24.04.08 17:13:16 ~ 17:13:50) 
nörolojik bir sorun olabilir belki, bir nöroloğa görünebilirsiniz. göz doktorunuza güvenmiyorsanız başka bir doktor muayene olabilirsiniz. geçmiş olsun


  • endoplazmikbirkulum  (25.04.08 14:57:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.